Najnovije vesti

PREPOZNATI NAPORI SRBIJE

BEOGRAD - Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić pozdravila je danas u razgovoru sa Visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini činjenicu da su u Izveštaju Evropske komisije o napretku prepoznati napori Srbije u sprovođenju političkih i ekonomskih reformi i posvećenost regionalanoj saradnji.

MOGERINI OSUDILA ŠEŠELJEV INCIDENT

BEOGRAD - Osuđujem svaki čin koji ne podržava demokratske institucije kao što je Narodna skupština, rekla je Mogerini upitana o incidentu u Skupštini Srbije tokom posete delegacije hrvatskog Sabora.

EVROPSKA PERSPEKTIVA VERODOSTOJNA

BEOGRAD - Poruka koju donosim je regionalnog karaktera, a to je da je evropska perspektiva verodostojna i opipljiva i to posebno za Srbiju i Crnu Goru, izjavila je danas u Beogradu visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini.

NISMO SE U SVEMU SAGLASILI

BEOGRAD - Nismo se u svemu saglasili, ali smo spremni da se posvetimo unapređenju dela koji se odnosi na vladavinu prava i da ispunimo preporuke EU radi još značajnije pravne sigurnosti u Srbiji, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle sastanka sa visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini.

KORAK DALJE U ISTRAŽIVANJIMA

BEOGRAD - Vlada Srbije donela je odluku da u naredne tri godine investira oko 65 miliona evra za infrastrukturne projekte u naučno-tehnološke parkove u Srbiji, kako bi se u istraživanjima otišlo korak dalje, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

PETI DAN PROTESTA

JEREVAN - Na Trgu republike u centru Jerevanu danas se okupilo nekoliko hiljada ljudi koji protestuju protiv izbora donedavnog predsednika Jermenije Serža Sargasjana za premijera te zemlje.

MOSKVA:HLOR U GUTI NEMAČKI

BEJRUT - Portparolka ruskog ministrastva spoljnih poslova izjavila je da su sirijske trupe u Istočnoj Guti našle hlor nemačkog porekla, javlja Asošijeted pres (AP) iz Bejruta.

GRADONAČELNIK ČAČKA TRAŽI POMOĆ

ČAČAK - Gradonačelnik Čačka Milun Todorović uputio je danas otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, predsednici Vlade Ani Brnabić i resornim ministrima, od kojih traži da pomognu konverziju vojnog a erodroma „Morava“ u Lađevcima u mešoviti aerodrom.

NISU PALJENE SRPSKE ZASTAVE

ZAGREB - Srbija mora utvrditi je li Vojislav Šešelj učinio to što kaže da jeste i ako se utvrdi da je zaista gazio hrvatsku zastavu trebalo bi da bude adekvatno kažnjen, rekla je danas hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, dodavši da nije tačno da su u Zagrebu paljene srpske zastave u vreme posete Aleksandra Vučića.

NOVE STIPENDIJE ZA NAUKU

BEOGRAD - Ambasada Francuske, Francuski institut u Srbiji i Ministarstvo omladine i sporta Srbije potpisali su danas sporazum za dodelu stipendija najboljim studentima iz Srbije u oblasti nauke.