Najnovije Vesti

BLIZNAKINJE I 355.000 MUŠKARACA

AMSTERDAM - Sedamdesetogodišnje bliznakinje Luiz i Amrtin Fokens iz Amsterdama objavil su kjnigu u kojoj su priznale da su 50 godina radile kao prostitutke i da su spavale sa 355.000 muškaraca.

ODMAZDA NEZAMISLIVA

ATLANTA - Ako bi Teheran nabavio nuklearno oružje "odmazda bi bila nezamisliva", a drugi u regionu bi pokušali da se pridruže elitnom klubu nuklearnih sila, upozorio je bivši američki presednik Bil Klinton i rekao da ne verujue tvrdnjama Teheraan da ne radi na razvoju nuklearnog naoružanja.

RAZGOVOR JEREMIĆ I EŠTON

NJUJORK - Predsedavajući Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (GS UN) Vuk Jeremić, predstavio je danas u Njujorku predstavnici Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton prioritete srpkog predsedavanja GS UN, kao i tematske debate koje će biti održane tokom zasedanja GS.

MUSLIMANI TRAŽE CRKVU

BEČ - Istaknuto muslimansko udruženje u Austriji "Inicijativa liberalnih muslimana Austrije" u sredu je pozvalo Saudijsku Arabiju da dozvoli izgradnju crkve istaklo da Rijad podržava izgradnju džamija u hršćanskim zemljama.

PROTESTI NA IST RIVERU

NJUJORK - Više stotina ljudi protestovalo je danas u Njujorku tokom govora predsednika Irana Mahmuda Ahmadinedžada, koji je, na 67. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, rekao da je postojanje diskriminacije u svetskoj oganizaciji "velika uvreda za sve".

OTVORENI ZA SARADNJU SA NATO

NJUJORK - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večaras u Njujorku da Vlada, predsednik i Skupština Srbije moraju da stanu iza ideje koju ostvaruju na Kosovu i Metohiji i da oni snose posledice, a ne narod, dok je za odnose sa NATO rekao da je Srbija "potpuno otvorena za saradnju, izuzev članstva".

PORAZ VATERPOLISTA ZVEZDE

BEOGRAD - U prvom kolu B grupe Lige šampiona, vaterpolisti Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od dubrovačkog Juga rezultatom 10:6 (1:0, 3:2, 3:2, 3:2).

PROMOCIJA ŠEŠELJEVE KNJIGE

BEOGRAD - Nova knjiga lidera Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja „Haški globalistički obrazac totalitarnog pravosuđa“ je veliki doprinos pravnoj nauci i međunarodnom pravu, ocenjeno je večeras na promociji koja je održana u Zemunu u organizaciji Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke.

BEZ OTVORENIH PITANJA

NJUJORK - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Slovenije Janez Janša ocenili su danas, u razgovoru u NJujorku, da između dve zemlje nema otvorenih pitanja.

PARTIZAN ISPUSTIO POBEDU

BEOGRAD - U prvom kolu D grupe Lige šampiona, vaterpolisti Partizana igrali su večeras u Beogradu protiv turskog Galatasaraja nerešeno 5:5 (1:1, 1:0, 3:1, 0:3).