Najnovije Vesti

BIĆU PONOVO GRADONAČELNIK

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas danas je izjavio da je ponosan na sve ono što je u proteklih pet godina uradio za Beograđane i da veruje da će za šest meseci ponovo biti gradonačelnik.

PRONAĆI NAPADAČE

NOVI PAZAR - Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i ministar Sulejman Ugljanin zatražio je danas u razgovoru sa ministrom zaduženim za Kosovo i Metohiju Aleksandrom Vulinom informaciju povodom događaja u Leposaviću, u kojem su napadnuti studenti bošnjačke nacionalnosti.

POSETA MEDVEĐI

MEDVEĐA - Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković izjavio je danas da se preduzimaju aktivnosti kako bi administrativni prelaz Mutivode dobio status kao i ostali prelazi, čime bi se olakšalo i pojeftinilo putovanje na Kosovo.

BIĆU PONOVO GRADONAČELNIK

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da je ponosan na sve što je u proteklih pet godina uradio za Beograđane i da veruje da će za šest meseci ponovo biti gradonačelnik.

NOVI POPIS NA JUGU

MEDVEĐA - Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković izjavio je danas da popis u Medveđi i Bujanovcu treba da bude održan da bi se utvrdio pravi broj stanovnika.

POTVRĐENO HAPŠENJE SEDAM OSOBA

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je policija danas u Novom Sadu uhapsila sedam osoba, zbog sumnje da su malverzacijama budžete grada i Srbije oštetili za oko 1,3 miliona evra, a industriji mesa Matijević pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 1,8 miliona evra.

KRIMINALIZACIJA I JEDNOUMLJE

BEOGRAD - Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je naredni korak u uvođenju jednoumlja u Srbiji potpuna kriminalizacija pokrajinske vlasti, DS u Beogradu i svuda gde je pobedila na izborima i da se to radi u danu kada se smenjuje legitimno izabran gradonačelnik Beograda.

IZBORI U BEOGRADU ZA ŠEST MESECI?

BEOGRAD - Predsednik beogradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je danas da je za SNS sasvim prihvatljivo da se za šest meseci održe izbori za gradonačelnika Beograda.

TORS STIŽE U OKTOBRU

BEOGRAD - Visoki komesar Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) za nacionalne manjine Astrid Tors posetiće Beograd krajem oktobra, najavljeno je na današnjem sastanku Tors i državnog sekretara Ministarstva pravde i državne uprave Gordane Stamenić u Varšavi.

DAČIĆ: NE PRIHVATAM NEPRIRODNO

NIŠ - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da ne može da prihvati da je homoseksualizam normalan, "zato što to nije prirodno, i ako nije prirodno, ako je to manjina i izuzetak, onda i oni moraju da vode računa da ne vređaju osećaje većine".