Najnovije Vesti

UHAPŠEN ZBOG PRINUDE

ČAČAK - Čačanska policija uhapsila je danas i odredila meru zadržavanja Aleksandru S. (31) iz Čačka, pod sumnjom da je izvršio više krivičnih dela- prinuda, napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

DOBRA EKONOMSKA SARADANJA

beograd - Ministar u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin i turski ministar spoljnih poslova Ahmeto Davutoglu ocenili su danas da je ekonomska saradnja dve zemlje na dobrim osnovama i da ima još puno prostora i mogućnosti da se unapredi.

ODRŽAN ČAS FER PLEJA

BEOGRAD - Ministarka sporta i omladine Alisa Marić najavila je danas da će "Fer plej" karavan u narednih nekoliko meseci proći kroz mnoge gradove u Srbiji, sa ciljem da se putem obraćanja mnogih poznatih sportista, deci približi pojam fer plej igre.

GARIDO DOBAR POTEZ

BEOGRAD - Sportski direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zoran Stojadinović izjavio je danas da veruje da je dovođenjem reprezentativca Hondurasa Luisa Garida napravio dobar potez, i istakao da se radi o izuzetno požrtvovanom veznom igraču.

O PRIORITETIMA U PRAVOSUĐU

BEOGRAD - Predsednik Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu Petar Petrović i članovi Odbora razgovarali su danas u Domu Narodne skupštine sa delegacijom Venecijanske komisije o izmenama i dopunama zakona u oblasti pravosuđa, koje su u pripremi.

MRTVA BEBA U PUTNOJ TORBI

KRAGUJEVAC - Na području opštine Knić pronađena je mrtva beba stara mesec dana.

UKINUTA PRESUDA OBRADOVIĆU

BEOGRAD - Drugostepeno krivično veće Apelacionog suda ukinulo je danas presudu vođi zabranjene organizacije Obraz Mladenu Obradoviću od dve godine zatvora zbog nereda na Paradi ponosa 2010, preneo je B92.

ELEZOVIĆ: NEMA REVANŠIZMA

BEOGRAD - Predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke Dušan Elezović izjavio je danas da je odluka IO stranke o isključenju Dušana Petrovića doneta demokratski, većinom glasova i da nije reč ni o kakvoj ličnoj odluci predsednika stranke, niti je reč o bilo kakvom političkom revanšizmu.

OPTUŽNICA ZA SLUČAJ AGROBANKA

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal je danas podiglo optužnicu protiv 21 osobe okrivljene zbog nepravilnosti u vezi sa odobravanjem kredita i bankarskih garancija u Agrobanci, kojima je pribavljena imovinska korist veća od 5, 7 milijadri dinara.

EULEKS ĆE PODRŽAVATI KOSOVO

PRIŠTINA - Novi šef misije Euleks na Kosovu Bernd Borhard sastao se danas sa predsednikom Skupštine Kosova Jakupom Krasnićijem, zamenicom premijera Editom Tahiri i ministrom unutrašnjih poslova Bajramom Redžepijem i poručio da će Euleks nastaviti da podržava Kosovo u jačanju vladavine prava i izgradnji njegove evropske perspektive.