Najnovije Vesti

ČESTITKA SLOVAČKE

BEOGRAD - Predsednik Vlade Slovačke Robert Fico čestitao je danas Ivici Dačiću izbor na funkciju premijera Srbije i poručio da će njegova zemlja nastaviti da podržava Srbiju na evropskom putu.

REKORD U JULU

BEOGRAD - Aviokompanija Jat Ervejz saopštila je danas da je u julu na redovnim evromediteranskim linijama prevezla 121.336 putnika, što je rekord kompanije u julu u proteklih 12 godina.

ČESTITKA MAROKU

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić čestitao je danas premijeru Maroka Abdelilahu Benkiraneu nacionalni praznik Kraljevine Maroko.

PROTIVNO PREPORUCI

BEOGRAD - Kancelarija Zaštitnika građana saopštila je danas da je iseljavanje romskih porodica iz nužnog smeštaja u Leskovcu protivno preporuci ombudsmana kojom je gradska uprava trebalo da pripremi plan trajne integraciije ovih porodica u lokalnu zajednicu.

NIŠTA NIJE PRONAĐENO

PRIŠTINA - Euleks nije uspeo da nađe posmrtne ostatke tela kidnapovanih i nestalih Srba za koja se sumnjalo da se nalaze na lokaciji Žilivode, na kojoj je nedavno izbio požar, potvrdio je danas predsednik Komisije Vlade Kosova za nestala lica Prenk Đetaj.

PODRŠKA SRBIJI

BEOGRAD - Nemačka je spremna da podrži članstvo Srbije u Evropskoj uniji (EU), kao i nastavak dijaloga sa predstavnicima vlasti u Prištini, rekao je danas izaslanik Ministarstva inostranih poslova Nemačke za Jugoistiočnu Evropu Nikolaus Lamsdorf u razgovoru sa savetnikom predsednika Srbije za međunarodne odnose Markom Đurićem.

ARUNOVIĆ U FINALU

LONDON - Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović plasirala se u finale discipline malokalibarski pištolj 25 metara, pošto je u kvalifikacijama zauzela osmo mesto sa 583 kruga.

JP NISU NA PRODAJU

BEOGRAD - Vlada Srbije mora da reši pitanje nezaposlenosti razvojnom politikom, javna preduzeća nisu na prodaju, a koridori 10 i 11 su kičma privrednog organizma zemlje, poručio je danas ministar saobraćaja Srbije Milutin Mrkonjić.

NEMA NOVIH USLOVA

BEOGRAD - Specijalni izaslanik Ministarstva inostranih poslova Nemačke za Jugoistočnu Evropu Nikolaus Graf Lamsdorf izjavio je danas, u razgovoru sa potpredsednicom Vlade Srbije za evropske integracije Suzanom Grubješić, da nema novih uslova za Srbiju na njenom putu ka Evropskoj uniji (EU).

B. KARIĆ SE VRAĆA

BEOGRAD - Narodni poslanik Pokreta snaga Srbije Dragomir Karić izjavio je danas da očekuje da će se njegov brat, biznismen Bogoljub Karić vratiti u Srbiju i da će prema njemu biti ispravljena nepravda.