Najnovije Vesti

TABAKOVIĆ:UKINUTI RTV PRETPLATU

KOPAONIK - Šef ekonomskog tima Srpske napredne stranke (SNS) i narodni poslanik Jorgovanka Tabaković predložila je kasno večeras na Kopaonik biznis forumu ukidanje RTV pretplate, napominjući da bi država morala da finansira Javni servis.

REFORMSKA VLADA I JAK PREMIJER

KOPAONIK - Srbiji su potrebna kredibilna vlada i jak premijer, izjavila je kasno večeras potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović na Kopaonik biznis forumu, dok Božidar Đelić smatra da je Srbiji potreban i jak ministar finansija i veruje da će i naredna vlada biti reformska.

IZBORI NA KIM BEZ LEGITIMITETA

BEOGRAD - Sjedinjene Američke Države nastavljaju da podržavaju suverenitet i vlast Kosova na celoj teritoriji, a lokalni izbori koje organizuju srpske vlasti dovešće do izbora predstavnika koji neće imati nikakvu vlast u okviru kosovskih institucija i zakona, rekla je u intervjuu Večernjim novostima američka ambasadorka u Beogradu Meri Vorlik.

PENTAGON SPREMA NAPAD NA SIRIJU ?

VAŠINGTON - Na zahtev predsednika Sjedinjenih Američkih Država Baraka Obame, Pentagon je pripremao vojne opcije rešenja krize u Siriji, rekao je večeras u Senatu načelnik Generalštaba američke vojske general Martin Dempsej.

U SVETU 1.226 MILIJARDERA

NJUJORK - Iako svet potresa globalna ekonomska kriza, prošle godine je povećan broj milijardera, objavio je američki magazin Forbs.

BARSA REKORDNO, SENZACIJA NA KIPRU

BEOGRAD - Fudbaleri Barselone plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pošto su večeras u revanš susretu osmine finala deklasirali Bajer iz Leverkuzena sa 7:1, a među najboljih osam timova Evrope plasirao se i kiparski AEK, koji je priredio senzaciju eliminisavši Lion.

BBC POBRKAO ZASTAVE

ZAGREB - Na sajtu BBC, na kojoj su predstavljeni osnovni podaci o Hrvatskoj, objavljena je fotografija na kojoj su iza predsednika Hrvatske Ive Josipovića stavljene srpska i češka zastava.

HABER: EULEKS JAČI

PRIŠTINA - Komandant civilnih operacija Evropske unije (EU) Hansjorg Haber rekao je da će Euleks preusmeriti svoje prioritete, da će se rekonfigurisati i postati jači, pouzdaniji i efikasniji.

LUKIĆ: POŠTUJEMO ROK

BEOGRAD - Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladan Lukić izjavio je danas, da Zvezda, kao i svi klubovi poštuje zakonski rok za usvajanje novog statuta.

PREMINUO MIODRAG BOGDANOVIĆ

BEOGRAD - Nekadašnji predsednik Saveza estradno-muzičkih umetnika Srbije i Akademije estradne umetnosti Srbije Miodrag Mile Bogdanović umro je danas u Beogradu, u 89. toj godini, saopštili su Savez i Akademija.