Najnovije Vesti

GORI ŠUMA U VIDOVI

ČAČAK - Komandir vatrogasno spasilačke jedinice u Čačku Mladen Ristanović izjavio je da je danas buknuo požar u selu Vidova, koji se proširio na 15 hektara listopadne šume i niskog rastinja.

PROTEST PORODICA NESTALIH

GRAČANICA - Sa protestnog skupa u Gračanici, povodom Međunarodnog dana nestalih, još jednom je zatraženo rasvetljavanje sudbine kidnapovanih i nestalih Srba na prostoru Kosova i Metohije i upućen je apel kosovskim institucijama i međunarodnoj zajednici da pomognu da se otktije sudbina još 536 nestalih Srba i drugih nealbanaca, javlja KiM radio.

NAGRADA "ĐOKO VJEŠTICA"

BEOGRAD - Udruženje novinara Srbije raspisalo je konkurs za novinarsku nagradu "Đoko Vještica", koja se dodeljuje za medijske priloge, koji pokreću i motivišu pojedince i javnost za ostvarivanje humanih akcija i ciljeva, kritikuju socijalno neodgovorno ponašanje u društvu i podstiču solidarnost i uzajamnost.

NOVI TENDER ZA ŽELEZARU

BEOGRAD - Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je danas da će tender koji je raspisan za železaru u Smederevu biti poništen, pošto nijedna kompanija koja se prijavila "nije ozbiljan" strateški partner, a sada se javljaju "puno ozbiljnije kompanije".

NIJE BILO REČI O PRETPLATI

BEOGRAD - Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić negirao je danas da je u Vladi Srbije bilo reči o ukidanju pretplate na Radioteleviziju Srbije, ističući da je o tome prvi put čuo čitajući novine.

DINKIĆ: PAKET ANTIKRIZNIH MERA

BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je danas prvi deo paketa antikriznih mera za privredu, kojoj će u narednoj godinu dana dati milijardu evra subvencionisanih kredita za likvidnost privrede, a od toga će preko banaka 300 miliona evra plasirati do kraja godine, rekao je danas ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

ANEM: PREĆUTNO PRIZNANJE

BEOGRAD - Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) ocenila je danas da nezvanične informacije o tome da Vlada Srbije navodno namerava da ukine pretplatu, predstavljaju prećutno priznanje nove vladajuće koalicije da ne namerava da istinski reformiše medijski sektor.

NOVA ŠEMA PINKA

BEOGRAD - Generalni direktor i glavni i odgovorni urednik Televizije Pink Željko Mitrović izjavio je danas da će predstojeća sezona na toj televiziji, uz novu programsku šemu, biti jedna od najboljih i najznačajnijih u istoriji TV Pink.

HELIKOPTER MOGA ĆALETA

BEOGRAD - U izdanju Čigoja štampe, objavljena je knjiga priča "Helikopter moga ćaleta" Srđana Đurića, beogradskog novinara, kolumniste, vlasnika i konsultanta PR agencije Pleon Olaf&McAteer.

SEDNICA POSLE KONSULTACIJA

NOVI SAD - Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov zakazaće "u zakonom predviđenom roku", posle konsultacija sa šefovima odborničkih grupa u Skupštini grada, nastavak sednice te Skupštine, koja je odložena u sredu.