Najnovije Vesti

EKSPLOZIJA U VOJNOJ FABRICI

LUČANI - U vojnoj fabrici “Milan Blagojević” u Lučanima jutros oko 8,45 u pogonu za proizvodnju baruta i raketnih goriva dogodila se eksplozija u kojoj nije bilo ljudskih žrtava.

DAN DRŽAVNOSTI HRVATSKE

ZAGREB - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović čestitao je građanima Dan državnosti upozorivši da ga dočekuju sa zebnjom zbog neizvesnosti koju je donela privredna kriza i poručio da je zato vreme za akciju, jer se može i mora bolje.

UDOVIČKI: JOŠ NIJE PANIKA

BEOGRAD - Bivša regionalna direktorka Programa UN za razvoj (UNDP) Kori Udovički ocenila je da je važno da se što pre formira Vlada Srbije, ali da situacija još nije za paniku, kao i da prioritet buduće vlade treba da bude oživljavanje privrede.

POBEDA SLOBODANA DRAŠKOVIĆA

MEDVEĐA - Prema prvim preliminarnim izborima Opštinske izborne komisije najviše glasova na lokalnim izborima u Medveđi osvojila je grupa građana "Za Gornju Jablanicu" dosadašnjeg predsednika ove opštine Slobodana Draškovića.

"NEKOLIKO DANA", PA KOLIKO TRAJE

NOVI SAD - Očekujem da dogovor o formiranju vladajuće većine bude postignut brzo, za nekoliko dana, a koliko je tih „nekoliko dana“, i kada je to, zaista ne znam, izjavio je lider PUPS Jovan Krkobabić, koji najavljuje da redukcije penzija s novom vlašću neće biti, pa makar se svi okrenuli protiv PUPS.

SRPSKA FINANSIJSKA DIJETA

BEOGRAD - Odlaganje reformi ugrožava finansiranje državne kase i ako sledeća vlada ne preduzme brze mere, Srbijaće morati da pozajmi tri i po milijarde evra za 2012. godinu, upozorio je prvi čovek Svetske banke za Srbiju Lu Brefor, poredeći loše finansije sa holesterolom u krvi.

IZMEĐU EU I VOLJE BIRAČA

LONDON - Stručnjak Londonske škole ekonomije i političkih nauka (LSE)Spiros Ekonomides ocenio je da će predsednik Srbije Tomislav Nikolić, razapet između očekivanja Evropske unije i birača, uraditi ono što birači zahtevaju od njega.

EŠTON UMESTO KUPERA?

BEOGRAD - Brisel za nastavak dijaloga između Beograda i Prištine čeka novu vladu u Srbiji, a u slučaju da se pređe na viši nivo pregovora, sa tehničkog na politički, posredničku palicu od Roberta Kupera bi direktno preuzela visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, pišu danas Novosti.

SABOR NA JAVORU

IVANJICA - Na planini Javor održan je sabor, pod potrkroviteljstvom Ministarstva vera i dijaspore Srbije, na kojem se okupilo oko deset hiljada posetilaca.

EVRO 114,0071 DINARA

BEOGRAD - Dinar je u ponedeljak neznatno jači prema evru i to za 0,1 odsto u odnosu na vrednost u vreme vikenda, pa je zvanični srednji kurs je 114,0071, dinara za evro, saopštila je Narodna Banka Srbije (NBS).