Najnovije Vesti

OPASNE IZJAVE DAČIĆA

BEOGRAD - Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović reagovao je večeras na izjave predsednika Vlade Srbije o gej paradi i izjavio da Ivica Dačić daje nedopustive, opasne i huškačke izjave kojima krši zakon.

BEOGRAD RAČUNA NA LONDON

BEOGRAD - Srbija je zainteresovana za unapređenje političkog dijaloga sa Velikom Britanijom i računa na podršku Londona u obezbeđivanju održivog opstanka srpske zajednice na Kosovu i Metohiji, rekao je danas premijer Srbije Ivica Dačić danas u razgovoru sa predsednicom britanskog Gornjeg doma Parlamenta baronesom Frensis de Suza.

OPASNE IZJAVE DAČIĆA

BEOGRAD - Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je večeras da predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić daje nedopustive, opasne i huškačke izjave kojima krši zakon.

CIA O OLUJI

ZAGREB - Agenti američke Centralno obaveštajne agencije (CIA) u izveštajima su ocenili da je Hrvatska vojna operacija “Oluja” najveći srpski poraz otkako je nemački Verhmaht pregazio Jugoslaviju za samo sedam dana u aprilu 1941", a arhivirani dokumenti CIA pokazuju da je Vašington znao da Zagreb skriva etničko čišćenje, piše Jutarnji list.

EU ULAŽE U LIPOV MED

NOVI SAD - Danas je u Novom Sadu predstavljen projekat „Lipov med za održivi razvoj dunavskog mikroregiona“ koji zajednički finansiraju Evropska unija i Austrijska razvojna agencija, a čija je ukupna vrednosT 222.658 evra.

U MREŽI 23 DOMAĆINSTVA

ŠABAC - U šabačkoj Mesnoj zajednici Jelenča u više ulica u toku je izgradnja kanalizacione mreže.

TERENI ZA MLADE I DECU

GROCKA - Kancelarija za mlade Grocka i neformalna grupa mladih Hilarik realizovali su projekat "Povratak mladosti" na osnovu kojeg su rekonstruisani, kod stare škole u Vinči, sportski tereni, za odbojku na pesku i dečije igralište.

DUG RUDARIMA 1,2 MILIJARDE

JAGODINA - Predsednik Sindikata rudnika sa podzemnom eksploatacijom uglja u Srbiji JP "Resavica" Goran Nikolić izjavio je danas FoNetu da to preduzeće rudarima duguje za smenski rad 1,2 milijarde dinara i da zbog toga preti gašenje proizvodnje.

POSETA ŠERIFU LONDONA

BEOGRAD - Državni sekretar za omladinu i sport Nenad Borovčanin u Londonu je razgovarao sa šerifom grada Londona ser Polom Džadžom o mogućnostima saradnje Britansko-srpske privredne komore i Fonda za mlade talente Srbije kao i o šansama da se stipendistima Fonda omogući praksa i zaposlenje u britanskim kompanijma koje posluju u Srbiji.

BARONESA SA POSLANICIMA

BEOGRAD - Predsednici i članovi Odbora Skupštine Srbije, za spoljne poslove, za evropske integracije, administartivnog odbora i Poslaničke grupe prijateljstva sa Velikom Britanijom razgovarali su danas sa predsednicom Gornjeg doma britanskog Parlamenta baronesom Fransis D`Souza o procesu evrointegracija Srbije.