Najnovije Vesti

UHAŠENI ZBOG MARIHUANE

BEOGRAD - Policija Sremskoj Mitrovici, u nastavku akcije „Morava“ uhapsili su Z. K. (58) i njenog supruga G.K. (72) iz Sremske Mitrovice, zbog sumnje da su proizvodili i prodavali drogu.

BAN U SREBRENICI

SARAJEVO - Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UB) Ban Ki Mun izjavio je, nakon posete Memorijalnom centru Potočari-Srebrenica, da su Ujedinjene nacije u julu 1995. propustile da zaštite Srebrenicu.

DIKOVIĆ PRIMIO HOČEVARA

BEOGRAD - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Ljubiša Diković primio je danas u Generalštabu beogradskog nadbiskupa i metropolit monsinjor Stanislava Hočevara.

BEZ MINISTARSTVA ZA KOSOVO

BEOGRAD - Dosadašnji ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović rekao je danas u skupštinskoj rasprave o amandmanima na Zakon o ministarstvima da je raspuštanjem tog ministarstva, neizvesna egzistencija 84 zaposlena.

PRVO NAĆI 3,5 MILIJARDI EVRA

BEOGRAD - Prioritet nove vlade biče zapošljavanje i one investicije pomoću kojih će se zaposliti veliki broj ljudi, izjavio je novinarima u Skupštini Srbije kandidat za ministra građevine i urbanizma Velimir Ilić, i da Vlada prvo trba da nađe 3,5 milijardi evra da pokrije budžetski deficit.

DNEVNO UŠMRČU 356 KG KOKAINA

OSLO - Evropljani dnevno pošmrču 356 kilograma kokaina, pokazala je uporedna analiza otpadnih voda u 11 evropskigh gradova, a koju je radilo nekoliko nacionalnih instituta.

POTROŠAČI: OBMANA JKP

BEOGRAD - Svi sistemi objedinjene naplate za komunalne usluge u Srbiji, koji na svojim računima nude i prodaju građanima i uslugu osiguranja, krše nekoliko različitih zakona, utvrdila je Nacionalna organizacija potrošača Srbije.

PRIPREMA ZA NOVE BORBE

ALEPO - Pobunjenici u Siriji se pripremaju za odlučujući bitku u gradu Alepo protiv vojnih i paravojnih snaga lojalnih predsedniku Bašaru al-Asadu, javio je BBC.

IZBOR OMBUDSMANA

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović najavio je danas da će na dnevnom redu parlamenta sledeće nedelje biti izbor novog Zaštitnika građana.

KOSOVO U ZAKLETVI

BEOGRAD - Mandat nove Vlade Srbije, po izboru u parlementu, počinje da teče trenutkom polaganja zakletve pred poslanicima Skupštine Srbije.