Nafta i gas

Poskupelo gorivo

Gorivo na pumpama u Srbiji od juče je skuplje za dva do tri dinara po litru, zbog povećanja troškova nabavke derivata i zbog poskupljenja sirove nafte izazvane krizom u Iranu

Bojkot pumpi u Hrvatskoj

Zbog skupih naftnih derivata u Hrvatskoj je ogranizovan jednodnevni bojkot benzinskih pumpi. Protest na "Fejsbuku" pokrenuli anonimni građani kako bi skrenuli pažnju na sve češća poskupljenja.

Rusija ne odustaje od Južnog toka

Medvedev traži od Gasproma da gasovod “Južni tok” bude projektovan i izgrađen sa maksimalnim kapacitetom od 63 milijarde kubnih metara gasa.

Arapsko proleće nije umanjilo dobit OMV

U odnosu na 2010. dobit austrijske naftne kompanije u prošloj godini porasla za šest odsto

Nove spekulacije o izgradnji Južnog toka

"Južni tok" bi mogao da bude sveden na svega jednu liniju ako "Gasprom" uspe da dobije na upravljanje deo ukrajinskog sistema za transport prirodnog gasa, spekuliše ruski list "Izvestija"

NIS sponzor srpskih tenisera

Kroz program „Energija sporta“ NIS je postao generalni sponzor Teniskog saveza Srbije

Iran ostaje bez kupaca za svoju naftu

Teheran traži nove kupce nafte, nakon što je Iran ostao bez najvećih potrošača u Aziji zbog naftnog embarga koji su ovoj zemlji uveli EU i SAD. Spekuliše se da će iranska nafta pojeftiniti ali, neke rafinerije ne mogu da je prerađuju zbog velikog sadržaja sumpora.

Protesti zbog cena gasa i naftnih derivata u Bugarskoj

DSB, bugarska desničarska stranka protestvuje zbog astronomskih cena naftnih derivata a traži i da Bugarska, poput nekih evropskih zemalja u pregovorima sa Gaspromom izdejstvuje nižu nabavnu cenu gasa za 10 odsto (foto: Neftohim Burgas - jedina bugarska rafinerija)

Poskupelo gorivo u veleprodaji

Veleprodajne cene dizela D2 kod NIS-a povećana je za 2,5 dinara po litru, bezolovnog benzina i evropremijuma BMB za tri dinara, a evrodizela za četiri dinara

Iran postavio uslove Evropljanima za izvoz nafte

Iran traži garancije plaćanja, dugoročne ugovore i zabranu jednostranog otkaza ugovora od kupaca.