3D seizmika u Vojvodini

BM

NIS počinje istraživanje nafte i gasa na području Kikinde i Novog Bečeja

U sklopu plana istraživanja nafte i gasa tokom ove godine Naftna industrija Srbije a.d. Novi Sad će u aprilu započeti seizmička istraživanja na području Opština Kikinda i Novi Bečej, prema projektu „3D seizmička ispitivanja na istražnom prostoru Novo Miloševo“. Radove na terenu izvodiće NIS Naftagas Naftni servisi, pogon Geofizički servisi.
Za izvođenje projektovanih 3D seizmičkih radova, koja predstavljaju osnovnu metodu istraživanja nafte i gasa, dobijene su sve neophodne dozvole i saglasnosti nadležnih državnih organa. Ova istraživanja imaju za cilj pronalaženje novih ležišta nafte i gasa, kažu u NIS-u.
Pre početka izvođenja radova predstavnici NIS-a obavestiće navedene opštine i mesne zajednice o predstojećim aktivnostima na njihovoj teritoriji. Agencija Geo-oil, koja se bavi poslovima pribavljanja saglasnosti i isplatom štete, stupiće u kontakt sa vlasnicima svih parcela koje su na liniji radova, obavestiti ih o planiranim istraživanjima i zatražiti saglasnost o ulasku u njihov posed. 
Prilikom izvođenja radova neminovno je da dolazi do određenih vrsta šteta na posedima, kažu u NIS-u napominjući da će p redstavnici Agencije Geo-oil sve vlasnike parcela detaljno informisati o načinu utvrđivanja štete i cenovniku po kome se ona isplaćuje. Isplata zapisnički konstatovanih iznosa za štete, vlasniku se u celosti isplaćuje u najkraćem mogućem roku.
 U toku izvođenja radova NIS a.d. će intenzivno sarađivati sa opštinama, mesnim zajednicama i Ministarstvom unutrašnjih poslova RS.
 Na području Kikinde radovi će se izvoditi u sledećim mesnim zajednicama: Bašaid, Banatska Topola, Uglješa Terzin, Iđoš i Sajan.
 Na području Opštine Novi Bečej radovi će se izvoditi u mesnim zajednicama: Novi Bečej, Novo Miloševo i Bočar.
 Predstavnici NIS-a maksimalno će se truditi da u toku izvođenja radova ne remete svakodnevni život i rad građana. Nadamo se da ćemo na zajedničko zadovoljstvo završiti projektovane radove koji će imativeliki značaj kako za našu kompaniju, tako i za navedene opštine i širu društvenu zajednicu.

Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...