Ukrajinci tvrde da nisu trošili tuđi gas

Izvor:   Interfax-Ukraine

Ukrajina negira da je u periodu od 1. do 15. februara prisvojila 438,3 miliona kubnih metara ruskog gasa, koji je bio namenjen Evropi

Kijev je odbio tvrdnje da je Ukrajina, prema preliminarnim podacima, tokom prvih 15 dana februara 2012. godine uzela 438,3 miliona kubnih metara ruskog gasa, koji je bio namenjen evropskim potrošačima.

Izvor iz ruske energetske kompanije  „Gasprom“ je u utorak objavio taj podatak u ukrajinskom Iterfaksu.

Kao odgovor na ovu izjavu iz nacionalne naftne i gasne kompanije „Naftogaz Ukrajine“ je za ukrajinski Interfax rečeno da su takve tvrdnje neistinite. Ukrajina na granici sa Rusijom dobija one količine prirodnog gasa koje su predviđene tehničkim sporazumom. „Naftogaz“ je tokom februara 2012. godine smanjene isporuke ruskog gasa na istočnoj granici nadoknađivao koristeći rezerve gasa, koje su uskladištene u njegovim objektima skladišta gasa, potvrdio je izvor.

„Ukrajina je smanjenu isporuku ruskog gasa na istočnoj granici nadoknadila korišćenjem gasa iz sopstvenih skladišta. Mi smo, takođe, bili spremni da pomognemo evropskim kupcima i da im pošaljemo dodatne količine gasa iz naših podzemnih skladišta. O tome smo obavestili i rusku stranu“, izjavio je izvor iz „Naftogaz Ukrajine“.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...