Slovenački prevoznici kritikuju vladu zbog cena goriva

Izvor:   Hina / poslovni.hr

Zbog novog povećanja cena naftnih derivata slovenačka vlada se susreće s kritikama prevoznika da ne poštuje koalicioni dogovor stranaka koje je sastavljaju, a prema kome će cene goriva u Sloveniji biti konkurentne cenama u susednim državama

Zbog novog povećanja cena naftnih derivata slovenačka vlada se susreće s kritikama prevoznika da ne poštuje koalicioni dogovor stranaka koje je sastavljaju, a prema kome će cene goriva u Sloveniji biti konkurentne cenama u susednim državama, prenose slovenački mediji.

"Najnovije poskupljenje je katastrofalno, a propast prevoznika samo je pitanje vremena", izjavio je za ljubljansko "Delo" predsednik sekcije za saobraćaj u slovenačkoj Obrtničkoj komori (OZS) Andrej Klobasa. On tvrdi da u toj delatnosti već sada vlada 80-procentna nelikvidnost i podseća stranke u vladi na obećanje da će trošarinama balansirati cene goriva, što se u najnovijem slučaju poskupljenja nije dogodilo, pa su goriva sada na slovenačkim pumpama skuplja nego u većini susednih država.

Vlada odmah treba da reaguje uvođenjem tzv. industrijskog dizela koji ne bi bio skuplji od jednog evra jer sadašnjom cenom od 1,34 evra za litru dizela, u kojoj pola cene čini akciza, slovenački prevoznici ne mogu biti konkurentni u odnosu na susedne države, tvrdi Klobasa. Direktor vladine kancelarije za makroekonomske analize Boštjan Vasle izjavio je, međutim, za "Delo" da vreme kada su se prethodnih godina akcize na gorivo povremeno smanjivale i tako ublažavala inflacija sada predstavlja "prošlost". "Inflacija u celoj evrozoni, pa i u Sloveniji, je niska. Zadržavanje akciza na postojećem nivou smanjuje preteranu potrošnju energije, a istovremeno se radi i o važnom budžetskom prihodu. Vreme kada su se akcize smanjivale kako bi se postizali drugi makroekonomski ciljevi je po mom mišljenju prošlost", izjavio je Vasle.

Akcize su u 2011. godini donele 1,5 milijardi evra u slovenački državni budžet, od toga milijardu čine uplaćene akcize na energente, najviše na tečna goriva. Energetski i saobraćajni stručnjak dr. Peter Novak izjavio je za Slovenačku televiziju da nova slovenačka vlada ne može sebi dopustiti, posebno u sadašnjoj finansijskoj situaciji i s proklamovanim ciljem smanjenja budžetskog deficita za 800 miliona evra u odnosu na prošlu godinu, smanjenje akciza na prodaju goriva i da je prošlo vreme "benzinskog turizma", kad je politika maloprodajnih cena naftnih derivata u Sloveniji bila takva da su po gorivo dolazili i vozači i prevoznici iz susednih država.

Maloprodajne cene verovatno će svoj rast nastaviti i idućih nedelja i meseci, ocenio je Novak. On smatra da bi slovenačka vlada ubuduće trebalo da stimuliše revitalizaciju javnog saobraćaja jer se, po statistikama, polovina zaposlenih na posao vozi vlastitim automobilom, što je neracionalno.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...