Rusija želi da udvostruči kapacitete gasnih rezervoara u Evropi

Izvor:   banka.hr / Itar-Tass

Gasprom će u narednih pet godina u dodatne rezervoare uložiti 200 do 300 miliona evra

Rusija planira da udvostruči kapacitete rezervoara prirodnog gasa u evropskim državama. Vrednost ulaganja se procenjuje na 200 do 300 miliona evra, rekao je Aleksander Medvedev, predstavnik izvršnog direktora i rukovodilac izvoza ruskog gasnog diva Gasproma.

Prema pisanju ruske agencije Itar-Tass, Medvedev je upozorio da je jačanje kapaciteta evropskih rezervoara ključno za osiguranje neprekidnog snabdevanja gasom.

U trenutku kada je zbog oštre zime došlo do prekida snabdevanja gasom to je još jasnije. "Sada evropskim državama ne možemo zagarantovati da se prekid u snabdevanju neće ponoviti", upozorio je predstavnik Gasproma.

Ulaganje u rezervoare trebalo bi da bude završeno za pet godina. Medvedev je takođe napomenuo da se evropski transportni sistem razvija srazmerno dobro, ali da je još uvek preterano usitnjen.

"U Gaspromu se nadamo da ćemo s projektima koji su u fazi implementaciji, pri čemu ne mislim samo na Severni i Južni tok, već i na regionalne projekte, poboljšati sistem gasovoda i dostići stepen enetgetske sigurnosti", zaključio je.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...