Španija: Grejanje maksimalno do 19, a hlađenje do 27 stepeni

ML

Ova mera važiće do 1. septembra iduće godine povodom ispunjavanja obaveza koje proističu iz plana koji je, zbog nedostatka gasa, nedavno usvojila EU
(ilustracija, glavni grad Španije Madrid - manje hlađenja i grejanja u narednih godinu dana)

Španska vlada usvojila "hitne mere" za štednju energije u vreme očekivane energetske krize. Sve zgrade javnog sektora, ali i trgovine, bioskopi, pozorišta, hoteli, železničke i autobuske stanice, ne smeju se u letnjim mesecim hladiti na manje od 27 stepeni. A tokom zime, kako se propisuje, maksimalno će se grejati na 19 stepeni.

Ova mera važiće do 1. septembra iduće godine. Cilj mera jeste, kako s navodi, ispunjavanje obaveza koje proističu iz plana koji je, usled nedostatka gasa, nedavno usvojila EU. 

Španska vlada je najpre bila protiv ovog plana EU ali se "potom pokazalo kako je važno i leti i zimi štedeti energiju".

Ova odluka nalaže, takođe, da sve trgovine i javne institucije moraju do 1. septembra imati automatske sisteme klimatizacije i grejanja. Posle 22 časa moraju se isključivati i klimatizacije i grejanja u svima njima, koje se ne koriste noću.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...