REKORDNI IZVOZ RUSKOG GASA U KINU

M.L.

Gasprom je u prvom polugođu povećao izvoz gasa u Kinu - u odnosu na isti period lane - za 63,4 procenta
(ilustracija, Gasprom isporučuje gas u Kinu na osnovu dugoročnog ugovora, sklopljenog sa kineskom firmom a gradi se i gasovod Snaga Sibira 2)

Ruski Gasprom juče je izvezao u Kinu, gasovodom Snaga Sibira, rekordnu dnevnu količinu gasa, saopštila je ova firma na komunikacionoj mreži Telegram. A u prvoj polovini ove godine ovaj ruski gigant je povećao izvoz gasa u Kinu u odnosu na isti period lane - za 63,4 procenta.

sila-sibira-1-2-mapa-

Gasprom isporučuje gas u Kinu na osnovu dugoročnog ugovora, sklopljenog sa kineskom firmom Čajna nešnel petroleum korporejšn (China National Petroleum Corporation).

Ovaj ruski gasni gigant je dodao u saopštenju da isporučuje gas i u Evropsku uniju koja je, međutim, poslednjih godina počela odustajati od dugoročnih ugovora i prelazi na kratkoročne, u kojima su cene gasa znatno više. Zemlje EU su, posle invazije ruske vojske u Ukrajinu, počele generalno da smanjuju uvoz ruskog gasa s namerom da potpuno odustanu od toga.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...