Rusija i Srbija će naći način da zaštite svoje interese

Autor:   BM

Ministar spoljnih poslova Rusije, Sergej Lavrov je na konferenciji za novinare u Moskvi, a u svetlu aktulenih tema vezanih za razvoj događaja u Ukrajini, govorio i o zajedničkim interesima Rusije i Srbije. U pogledu privredne saradnje, Lavrov je rekao da će Rusija i Srbija pronaći najbolje moguće rešenje za NIS. (Foto: Gazprom-neft.com)

U razgovoru za srpske medije, a na pitanje Tanjuga, da li je bilo razgovora sa zvaničnim Beogradom o preuzimanju vlasništva nad NIS-om i da li je Rusija spremna da preda vlasništvo i pod kojim uslovima, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je rekao da dve zemlje imaju jako dobre odnose i da pronaći najbolje moguće rešenje za NIS.

"Rešenje će biti pronađeno na osnovu dogovora dve zemlje i kompanije. Nema tu nikakve sumnje", podvukao je Lavrov.

Naveo je da NIS ima značajnu ulogu u privredi Srbije i da značajno doprinosi srpskom budžetu.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...