Izrael odložio primenu sporazuma o transportu nafte iz UAE

Autor:   M.M.

Realizacija sporazuma o transportu nafte iz Ujedinjenih Arapskih Emirata preko Izraela, sklopljenog nakon uspostavljanja diplomatskih veza između UAE i Izraela prošle godine, odložena je zbog snažnog pritiska lokalnih „zelenih“ aktivista na izraelsku vladu i ministartsvo za zaštitu životne sredine uz tvrdnje da u ovom projektu postoji značajan rizik od izlivanja nafte u more. Sporazumom je predviđeno korišćenje izraelskog naftovoda koji povezuje Crveno more sa Mediteranom, kako bi sirovine iz UAE brže i jeftinije stizale u Evropu. (Foto: Shutterstock)

Sporazumom između dve države, predviđeno je da se nafta sa Bliskog istoka tankerima prevozi do izraelske luke Elat na Crvenom moru, a da nakon toga bude transportovana naftovodom kroz Izrael, sve do luke Aškelon na Mediteranu, odakle bi nastavljala dalje prema Evropi.

Memorandum o razumevanju na kome se bazira ovaj projekat je potpisan u oktobru i čeka na odobrenje zvaničnika. Ukoliko ga dobije, to bi omogućilo prevoz desetina miliona tona nafte kroz novu saobraćajnu vezu između Bliskog Istoka i Evrope.

Međutim, realizaciju projekta sada koči činjenica da izraelsko ministarstvo za zaštitu životne sredine ne odobrava čitavu akciju i traži dodatnu raspravu i pojašnjenja, prenosi portal OilPrice.

Ministarka Tamar Zandberg optužila je kompanije koje su uključene u realizaciju sporazuma, izraelsku firmu „Europe Asia Pipeline Co“ (EAPC), u većinskom državnom vlasništvu i „MED-RED Land Bridge“, koja je stacionirana u UAE i predstavlja konzorcijum kompanija iz Izraela i Emirata, da nisu ispunili uslove koje je njeno ministarstvo postavilo kako bi dogovor mogao biti i sproveden.

Izrael odložio primenu sporazuma o transportu nafte iz UAE
Kontejneri za skladištenje nafte kompanije EAPC u planinama u blizini izraelskog lučkog grada Eilata
na Crvenom moru. (Izvor: Youtube screenshot)

Ministarstvo je u nedelju obavestilo izraelsku državnu kompaniju „Europe Asia Pipeline Co“ (EAPC), da je zapravo odbacilo istraživanje rizika po životnu sredinu koje je sprovedeno u vezi sa dogovorom. Ministarstvo je takođe saopštilo da će odložiti rad na proceni spremnosti EAPC -a za prijem većeg broja zalivskih tankera za naftu u Eilatu. Odluka je na snazi sve dok vlada ne donese odluku o memorandumu o razumevanju koji je kompanija potpisala sa UAE na čemu se bazira čitav posao.

Na takvu odluku ministarku su podstakli aktivisti za zaštitu prirode, koji su upozorili da u ovom projektu postoji značajan rizik od izlivanja nafte u more.

Komplikaciju predstavlja i činjenica da ministarka Zandberg, za razliku od mnogih drugih, uopšte ne veruje da će ovaj transportni projekat bilo kako doprineti izraelskoj ekonomiji, što je u startu bio glavni podsticaj da se zaborave političke razlike i nesuglasice u cilju poboljšavanja ekonomskih i trgovinskih veza u tom regionu. I ministarkina levičarska partija Merec (Meretz) iz nove izraelske koalicione vlade, takođe je oštro protiv ovog dogovora.

Kao dodatni argument ministarka Zandberg iznosi pretpostavku da bi realizacija projekta mogla biti ozbiljna pretnja po opstanak koralnih grebena Elatskog zaliva, poznatog i kao Akapski zaliv.

Zanimljivo je da od oko 2.000 kilometara ukupne obale Crvenog mora, i od oko 400 kilometara obale samog Elatskog zaliva, Izrael ima svega 10 kilometara obale, te da bi susedi sa obe strane tog zaliva, Egipat, Jordan i Saudijska Arabija, morali biti još više zabrinuti za eventualne ekološke probleme regije, jer bi to moglo potpuno da uništi lokalni razvoj turizma.

Izrael odložio primenu sporazuma o transportu nafte iz UAE
Pored pretpostavke da bi moglo doći do izlivanja nafte, iznose se ocene da bi projekat mogao biti pretnja po opstanak koralnih grebena Elatskog zaliva. (Izvor: Pixabay)

Procena rizika

Portal World-energy precizira da su izraelski aktivisti i ministarka posebno zabrinuti za koralni greben koji se nalazi na severnoj strani zaliva, kao i da je sud kojem su se obratili prihvatio njihovu procenu o velikom eko-riziku.

EAPC je sudu predao sopstvenu procenu rizika u kojoj tvrdi da je dodatna opasnost od povećanog protoka sirove nafte kroz već postojeći naftovod minimalna, a ministarstvo je uzvratilo da ta procena „ne ispunjava prethodno propisane uslove“.

U svoju odbranu čelnici EAPC su između ostalog saopštili da se ozbiljni ekološki incidenti, koji dovode do izlivanja ogromnih količina nafte sa tankera u more, mogu dogoditi, prosečno, jednom u 366.000 godina, a da su šanse za ozbiljno oštećenje naftovoda takođe minimalne i da se mogu dogoditi jednom u hiljadu godina. Mala izlivanja nafte se dešavaju jednom u 24 godine, tvrdi EAPC, pri čemu u većini takvih slučajeva uopšte i ne dolazi do zagađenja mora niti do ozbiljnijih šteta po prirodu.

Uverljivost EAPC-ove statističke odbrane, međutim, veoma nezgodno narušava činjenica da se baš njima dogodilo najveće izlivanje nafte u istoriji Izraela, koje je decembra 2014. godine izazvalo štetu procenjenu na više od 75 miliona dolara. Tada se, nakon pucanja naftovoda, oko pet miliona tona sirove nafte izlilo u more, što je kasnije proglašeno najvećom ekološkom katastrofom u istoriji Izraela.

Pred izraeelskom kompanijom su sada dodatna iskušenja, koja sa politikom nemaju mnogo veze. Moraće da pokušaju da povrate naklonost izraelske javnosti, kao i da sačine takvu procenu rizika koja će biti prihvatljiva ministarstvu za zaštitu životne sredine.

Iako bi Emiratsko-izraelski sporazum o transportu nafte mogao otvoriti značajne nove veze za transport nafte preko Bliskog Istoka prema Evropi, potrebno je da EAPC značajno popravi svoju reputaciju, ali pre svega da poboljša sigurnost transporta.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...