AERS odobrio Jugorosgasu plan gasifikacije juga Srbije

BM

Agencija za energetiku Republike Srbije je dala saglasnost na Plan razvoja transportnog sistema Jugorosgas –Transport d.o.o. za period 2020-2029. godina.

Savet Agencije za energetiku Republike Srbije je na sednici održanoj 20. avgusta 2020. godine doneo odluku o davanju saglasnosti na Plan razvoja transportnog sistema Jugorosgas –Transport d.o.o. za period 2020-2029. godina.

Ovim planom je predviđena izgradnja gasovoda koji će omogućiti intenzivniju gasifikaciju juga Srbije, posebno u Vranju, Vladičinom Hanu i Surdulici. Predviđeno je i povezivanje transportnog sistema sa gasovodom Niš-Dimitrovgrad, čija se izgradnja očekuje, čime će se povećati sigurnost snabdevanja potrošača u celoj Srbiji.

Operator transportnog sistema Jugorosgas –Transport d.o.o. je početkom marta 2020. godine dostavio Agenciji za energetiku Republike Srbije predlog Plana razvoja transportnog sistema za period 2020.-2029. godina.

Agencija je organizovala javne konsultacije i pozvala sve zainteresovane strane da dostave primedbe, predloge i sugestije. Po završetku javne konsultacije, Operator transportnog sistema Jugorosgas –Transport d.o.o. je dostavio novi predlog Plana u kojem su uvaženi prispeli komentari i izvršene korekcije i dopune podataka koje ja zahtevala Agencija.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...