NIS nastavlja da ulaže u modernizaciju maloprodajne mreže

BM

Savremena digitalna GAZPROM benzinska stanica na auto-putu Novi Sad-Beograd četvrti je maloprodajni objekat brenda GAZPROM koji je NIS otvorio u Srbiji.

Posle objekata „Krnješevci“, „Velika Plana – desno“ i „Stari Banovci“ NIS je otvorio četvrtu savremenu digitalna GAZPROM benzinsku stanicu u Srbiji - „Novi Sad 16“ na auto-putu Novi Sad-Beograd.

Reč je o najmodernijem maloprodajnom objektu u mreži kompanije NIS, izgrađenom u skladu sa najsavremenijim tehnološkim, bezbednosnim i ekološkim standardima. Nova benzinska stanica, u čiju je izgradnju i opremanje uloženo više od tri miliona evra, poseduje vrhunsku digitalnu tehnologiju, pet „ostrva“ sa multifunkcionalnim automatima za točenje goriva, kao i punjač za električne automobile. Na njemu će biti angažovano 24 zaposlenih.

U okviru posete novoj benzinskoj stanici Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a je sipao gorivo u vozilo Hitne pomoći Novog Sada kao donaciju NIS-a, dok je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić priključio električni automobil na punjač.

nis

Novi vizuelni identitet i najmoderniji dizajn ove benzinske stanice, koja je izgrađena na mestu nekadašnjeg objekta brenda NIS Petrol, upotpunjuje ponuda najkvalitetnijih naftnih derivata domaće proizvodnje i bogat izbor dopunskog asortimana. Takođe, potrošačima je na raspolaganju i dopunski sadržaj, poput otvorene bašte, Drive Cafe restorana sa bogatom gastronomskom ponudom. To je četvrti maloprodajni objekat brenda GAZPROM u našoj zemlji koji potrošačima nudi jedinstveno iskustvo kroz spoj savremenih tehnologija i vrhunskih proizvoda i usluga. Prethodna tri, „Krnješevci“, „Velika Plana – desno“ i „Stari Banovci“, NIS je pustio u rad tokom 2019. godine.

„Ovo je zaista jedan lep dan za Naftnu industriju Srbije, dan u kome puštamo jednu od najmodernijih benzinskih stanica u Srbiji, objekat na koji smo svi zajedno ponosni i koji će od danas pružati najviši nivo usluga svim svojim korisnicima. Želim da iskažem podršku činjenici da je NIS u ovim kompleksnim okolnostima nastavio sa svojom investicionom politikom. Mi se snažno borimo da očuvamo našu ekonomiju i zadržimo našu industrijsku proizvodnju i upravo iz tog razloga ovakve investicije su izuzetno značajne i predstavljaju jedan od ključnih segmenata naše ekonomske politike. U tom smislu NIS daje snažan doprinos svemu tome i ova benzinska stanica je očigledan dokaz“, rekao je Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike.

Antić je naglasio da je ono što je za njega značajno to „da NIS privodi kraju svoju najznačajniju investiciju, postrojenje za Duboku preradu, investiciju vrednu oko 300 miliona evra koja će do kraja modernizovati proizvodnju u Rafineriji nafte Pančevo i predstavljati jednu snažnu odskočnu dasku za buduće poslovanje NIS. Činjenica da će NIS imati čitavu paletu novih proizvoda i daleko kvalitetnije bele derivate nameće potrebu da NIS snažno nastavi sa razvojem svoje maloprodajne mreže. Mi podržavamo završetak rekonstrukcije ove benzinske stanice, ali i očekujemo da NIS u narednom periodu još snažnije razvija svoju maloprodajnu mrežu i otvori novu benzinsku stanicu na auto-putu Miloš Veliki. Posebno sam srećan i zadovoljan što danas na ovoj benzinskoj stanici donosimo jedan nov kvalitet, a reč je o jednom od najsavremenijih elektropunjača koji možemo od danas da koristimo na ovoj benzinskoj stanici. To pokazuje da NIS prepoznaje i druge prioritete Vlade Srbije koji su vezani za najviši nivo ekološkog standarda“.

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a istakao je da kompanija otvaranjem najsavremenije stanicu u zemlji pruža potrošačima dodatni kvalitet.

nis

„Ovo je za nas izuzetno važna investicija od preko 3 miliona evra. Potvrdili smo koliko su nam važni razvoj maloprodajne mreže i ulaganje u lokalne zajednice. Takođe, pokazali smo da imamo uspešnu strategiju i u veoma izazovnim vremenima, naravno, uz podršku resornog ministra i gradonačelnika Novog Sada, na čemu im zahvaljujem“, rekao je Tjurdenjev.

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, izrazio je zadovoljstvo što se investicije nastavljaju uprkos specifičnim okolnostima usled epidemije.

„Investirati gotovo 400 miliona dinara u ovom trenutku je nešto što je za pohvalu i svakako uliva nadu da ćemo prevazići izazove sa kojima se suočavamo, pre svega borbu sa Kovid 19, ali i ulagati u nova radna mesta, u biznis. Grad Novi Sad i NIS su neraskidivo vezani i imamo tradicionalnu dobru saradnju. NIS je jedna od najvećih kompanija na teritoriji Republike Srbije, plaća ogromne doprinose u naš budžet, ima odličnu komunikaciju sa lokalnim zajednicama kroz program „Zajednici zajedno“ i verujem da ćemo tako nastaviti. Ovo je 11. benzinska stanica koja je rekonstruisana od strane NIS-a na teritoriji Novog Sada u šta je uloženo devet miliona evra. To je stvarno za pohvalu i verujem da ćemo tako nastaviti“, rekao je Vučević.

Kompanija NIS na tržištima Srbije i regiona upravlja mrežom od preko 400 benzinskih stanica u dva maloprodajna brenda, NIS Petrol i premijum brend GAZPROM. Pored Srbije, NIS-ov premijum brend benzinskih stanica GAZPROM, posluje na tržištima Bosne i Hercegovine, Bugarske i Rumunije. Pažljivo odabranom ponudom vrhunskih goriva, dopunskog asortimana, kao i stalnim unapređenjem usluge i proizvoda, GAZPROM benzinske stanice usmerene su na zadovoljenje potreba najzahtevnijih potrošača.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...