Balkanski tok kasni dva-tri meseca

J.P.

Izgradnja gasovoda Balkanski tok zbog korona virusa kasni dva do tri meseca, a bugarski premijer Bojko Borisov je svom današnjem gostu, srpskom predsedniku aleksandru Vučiću rekao da se nada da će ovaj projekat uspeti pa će do kraja godine biti moguće napraviti sastanak na granici, da se vidi šta je sve urađeno.

Uprkos epidemiji korona virusu radovi na izgradnji autoputa Evropa i gasovoda Balkanski tok u Bugarskoj nisu zaustavljeni, konstatovali su Aleksandar Vučić i bigarski premijer Bojko Borisov tokom današnje posete srpskog predsednika ovoj zemlji.

„Tamo gde postoje gasovodi, nema rata”, rekao je Borisov koji je nakon kraćeg bilateralnog sastanka Vučiću iz vladinog helikoptera pokazao napredak izgradnje bugarske deonice gasovoda Balkanski tok na području Letnice.

„Mi smo zaista bratski i prijateljski narodi. Zahvaljujem premijeru Borisovu na energiji i entuzijazmu s kojima radi i na pomoći koju pruža našem narodu. Podigao je naše odnose na veoma visok nivo. Danas smo razgovarali o dva veoma važna zajednička projekta za Bugarsku i Autoput Beograd-Sofija povezivaće naša dva naroda za samo tri sata. Veoma sam zadovoljan kako projekti napreduju”, rekao je Vučić napominjući da je „Bugarska najbolji prijatelj Srbije. Izgradnja Balkanskog toka od suštinskog je značaja za budućnost Srbije i Bugarske, mada nisam siguran da građani naše dve zemlje to razumeju. Gradnja gasovoda znači rast ekonomije i industrija i obezbeđivanje domaćinstava jednim od najvažnijih energenata. Ovo nije investicija koju ljudi odmah razumeju i vide rezultate, ali je strateški od suštinskog značaja za napredak naših država. Mnogo sam srećan što sam mogao da vidim kakvom brzinom napreduju radovi i kako to naši bugarski prijatelji rade. Nadamo se da ćemo u kratkom vremenskom periodu završiti povezivanje i verujem da ćemo u uskoro krenuti u izgradnju interkonektora (Niš – Dimitrovgrad) na jugu, koji radimo uz podršku EU“.

Komentarišući da je gradnja gasovoda Južni tok iz Brisela zaustavljena zbog korupcione prakse na tenderima, a da je na Balkanskom toku sve transparentno Borisov je, kako prenose bugarski mediji istakao se priča ponavlja sa gradnjom interkonekcije između Bugarske i Grčke, gde Sofija ulaže  250 miliona evra a „oba lota dobijaju grčke kompanije”.

Borisov je, takođe, istakao da je na tender za izgrdnju Bugarskog toka pobedila Saudijska Arabija a da je srpski predsednik mogao da vidi Arape, Italijane i Grke. Na radilištu je više od 1.200 ljudi.

Ukazujući da je epidemija dovela do kašnjenja projekta za dva do tri meseca Borisov je rekao da se nada da korone više nema i da ćemo, iako sa malim zakašnjenjem zbog nje, uspeti. Kompresori su stigli, temelj kompresorske stanice je spreman”, rekao je Borisov najavljući da će do kraja godine biti moguće napraviti sastanak na granici, da se vidi šta je sve urađjeno.

„Do srpske granice će biti izgrađene dve kompresorske stanice sa najsavremenijom američkom opremom. Pokazao sam srpskom predsedniku novo prođirenje na kojem radimo. Radimo na dve velike kompresorske stanice koje će raditi pod pritiskom od 64 bara. Do sada je bila propusnost 22 bara, a biće do 70 bara, kako bi naši srpski prijatelji mogli da uzimaju taksu na tranzit uz veću propusnost. Trasom će se dopremati kako ruski gas, tako i gas iz gasne interkonekcije između Bugarske i Grčke iz terminala u Aleksandropolisu. Interkonekcija između Bugarske i Grčke je od velikog značaja za diversifikaciju isporuka plavog goriva u regionu, a Balkanski tok se gradi uz strogo poštovanje pravila EU”, istakao je Borisov.

Projekat Balkanski tok deo je koncepta za balkansko gasnoo čvorište, koje ima za cilj uspostavljanje uloge Bugarske kao vodećeg trgovinskog distributivnog centra u regionu i Evropskoj uniji, ističe se u bugarskim medijima. Gasovod je dugačak 474 km, a gradi ga Bulgartransgaz EAD. Njegova primena ima za cilj povećanje sigurnosti snabdevanja prirodnim gasom iz različitih izvora, povećanje konkurencije i transparentnosti na tržištu prirodnog gasa, što će imati pozitivan uticaj na potrošače prirodnog gasa.

Trenutno je do privremenih građevinskih baza isporučeno 26.489 cevi za trasu ili 324,26 km. Još 10.935 cevi ili 133,52 km isporučeno je u luku Burgas, koje se svakodnevno prevoze do baza. Napredak takođe pokazuje da cevi izvedene duž trase iznose 271 km, od čega je 151,62 km već zavareno.

Autoput Evropa do kraja godine

„Završetkom autoputa Evropa putovanje između Bugarske i Srbije biće izuzetno brzo i lako. Od Beograda, preko Bourgasa do Istanbula će se stizati bez ijednog semafora. Autoput Evropa važan je ne samo za naše dve zemlje, već je od presudne važnosti i za razmenu robe između Evrope i Azije", rekao je premijer Borisov, koji je istakao i značaj napretka u izgradnji deonice između Dragomana i Slivnice – deonice od 17 kilometara autoputa između Sofije i granice sa Srbijom, koja će biti spremno do kraja godine, umesto 2021. godine kako je i planirano. u ugovoru.

Trasa Evrope između graničnog prelaza Kalotina i obilaznice Sofije duga je 48 km i podeljena je u tri dela: odsek dužine 17 kilometara između Dragomana i Slivnice, deo od 14,5 km između graničnog prelaza Kalotina i Dragomana, i treća deonica dužine 16,16 km je od Slivnice do veze sa Severnom tangencijom brzine.

Autoputa Evrope je, inače, deo Panevropskog saobraćajnog koridora №10


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...