Bugarska priprema državnu konkurenciju privatnim naftašima

J.P.

Da bi naterala private nafte kompanije, koje imaju benzinske pumpe u Bugarskoj, da cene goriva brže usklađuju sa pojeftinjenjem sirove nafte vlada u Sofiji planira formiranje državne naftne kompanije.

Bugarska vlada planira osnivanje državne naftne kompanije, koja bi imala ulogu korektora privatnim naftnim kompanijama koje imaju svoje pumpe u ovoj zemlji, pišu bugarski mediji.

„Možda ćemo za devet meseci imati prvu državnu benzinsku stanicu. Državne benzinske stanice će se nalaziti u velikim oblasnim centrima kako bi igrale ulogu balansera. Smatramo da ih treba biti i u mestima gde nema konkurencije. U slučaju poskupljenja sirove nafte bugarsko tržište reaguje odmah, ali kada ova sirovina pojeftinjuje, reakcija kasni. Državne benzinske stanice će društvu obezbediti bržu i tačniju reakciju“, rekao je ministar ekonomije Bugarske Emil Karanikolov.ministar.

Za formiranje u potpunosti nove naftne kompanije sa 100 objekata biće potrebne dve godine.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...