Na pumpama dovoljno goriva i pored kvara u rafineriji

J.P.

NIS ima zalihe benzina i dizela dovoljne da pokriju dvomesečne potrebe domaćeg tržišta u motornim gorivima, tako da kvar u Rafineriji nafte Pančevo neće uticati na snabdevanje.

U ovom trenutku u Rafineriji nafte Pančevo postoje zalihe benzina i dizela dovoljne da pokriju dvomesečne potrebe domaćeg tržišta u motornim gorivima. Tržište će biti uredno snabdeveno i dok traju radovi na otklanjanju uočenih tehničkih nepravilnosti, odgovoreno je Balkanmagazinu iz NIS-a na pitanje hoće li zaustavljanje rafinerije uticati na snabdevanje tržišta naftnim derivatima.

U Rafineriji nafte Pančevo trenutno je obustavljen rad dela primarnih i sekundarnih rafinerijskih postrojenja kako bi se otklonile nepravilnosti uočene u radu pomoćnog postrojenja za proizvodnju sumpora „Klaus“.

U ovom trenutku u toku su radovi na otklanjanju uočenih nepravilnosti i one će biti sanirane u najkraćem mogućem roku, nakon čega će biti nastavljen celokupan rad Rafinerije. Sve aktivnosti obavljaju se u skladu sa Zakonom i internim procedurama kompanije, a o uočenim nepravilnostima odmah je obaveštena i nadležna pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine. Tokom zaustavljanja postrojenja nije bilo uticaja na životnu sredinu, kažu u NIS-u.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...