Radijatori topli non-stop – energenata ima dovoljno

BM

Toplane da rade 24 sata dnevno u predstojećim hladnim danima, preporučio je danas Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike, koji je ranije izjavio da je “isporuka električne energije, naftnih derivata i drugih energenata besprekorna. Tako će biti tokom čitavog trajanja vanrednih mera”.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić preporučio je svim toplanama u Srbiji da obezbede grejanje stanova 24 časa dnevno.

Ministar Antić je preporučio celodnevni režim rada svih toplana, zbog zahlađenja i najavljene niske temperature narednih dana, kao i zbog toga što građani provode vreme u samoizlolaciji u svojim stanovima, kao meru zaštite od korona virusa.

Imamo sasvim dovoljno energenata za stabilno snabdevanje svih toplana i u ovom momentu potrebno je da izađemo u susret svim građanima, da njihovi stanovi budu zagrejani tokom čitavog dana, izjavio je ministar Antić.

Dovoljno energenata

Isporuka električne energije, naftnih derivata i drugih energenata je besprekorna i tako će biti tokom čitavog trajanja vanrednih mera. Sva javna preduzeća u oblasti rudarstva i energetike rade normalno, a zaposleni u tim preduzećima na najodgovorniji način obavljaju svoje radne obaveze. Strpljenje, solidarnost i disciplina su u ovim danima ključni za našu pobedu nad globalnom epidemijom i u tom cilju poštovanje svih mera, koje u saradnji sa našim najboljim zdravstvenim stručnjacima donose predsednik Republike i Vlada, mora svakome od nas da bude obaveza i dužnost.

Goriva ima dovoljno i nema razloga za paniku, niti gomilanje zaliha, poruka je ministra energetike Aleksandra Antića. Antić je poručio građanima da neće biti problema kada je isporuka goriva u pitanju i najavio niže cene benzina.

Ministar je dodao i da benzinske pumpe usklađuju svoje radno vreme sa uslovima koje nameće vanredno stanje.

Svih vrsta goriva ima dovoljno i snabdevanje sirovom naftom je stabilno. Nafta se doprema naftovodoma, pančevačka Rafinerija radi punim kapacitetom, a jedan deo derivata stiže baržama preko Dunava, tako da ne postoji nikakav zastoj , rekao je Antić.

Benzinske pumpe po skraćenom režimu rada

Naše benzinske stanice su za potrošače otvorene od 7 do 15h, dok će određene stanice raditi 00-24h i biće dostupne samo za snabdevanje državnih organa, zdravstvenih i drugih javnih institucija, kao i pravnih i fizičkih lica sa posebnim dozvolama za kretanje tokom trajanja policijskog časa.

Proizvodnja i isporuka, kao i prodaja goriva na NIS Petrol i Gazprom benzinskim stanicama odvijaju se u najboljem redu. NIS je spreman za stabilno snabdevanje stanovništva, privrede i javnih institucija. Proizvodnja u Rafineriji nafte Pančevo se obavlja nesmetano, kao i distribucija naftnih derivata.

NIS će nastaviti da poštuje sve preporuke Vlade Srbije povodom novonastale situacije. O svim eventualnim promenama radnih vremena naših benzinskih stanica, bićete blagovremeno obavešteni na društvenim mrežama i sajtovima NIS Petrol, Gazprom i „Sa nama na putu“.

Lukoilove pumpe dobro snabdeveme

Kompanija Lukoil Srbija AD ima kapacitete za redovno i stabilno snabdevanje tržišta naftnim derivatima, u skladu sa važećim propisima i odlukama Vlade Srbije.

Svi lanci snabdevanja funkcionišu bez zastoja i kompanija Lukoil Srbija ima dovoljne količine svih vrsta goriva na svojim benzinskim stanicama.

Lukoil će nastaviti da poštuje sve preporuke Vlade Srbije povodom novonastale situacije.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...