Srbija ima dovoljno naftnih derivata

J.P.

Nema nestašice goriva, poručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Redovna snabdevenost na svim benzinskim stanicama, tvrde iz NIS-a.

Da u Srbiji nema nestašice goriva poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić, navodeći da su redovi na benzinskim pumpama rezultat dezinformacija koje su lansirane u javnosti.

Vučić je, takođe, rekao da je nadležnim državnim organima stigao zahtev poslovodstva Naftene industrije Srbije da im se odobri izvoz “nafte”, kako je rekao, da ne bi smanjivali proizvodnju u Rafineriji nafte Pančevo, jer su im rezervoari puni.

Odluku o izvozu naftnih derivate će, prema predsednikovim rečima, doneti Vlada Srbije.

Snabdevenost naftnim derivatima na svim NIS Petrol i Gazprom benzinskim stanicama je redovna. NIS je spreman za stabilno snabdevanje stanovništva, privrede i javnih institucija, saopšteno je i iz Naftne industrije Srbije.

Proizvodnja u Rafineriji nafte Pančevo se obavlja nesmetano, kao i distribucija derivata.

U skladu sa odlukama nadležnih institucija Republike Srbije povodom vanrednog stanja, koje je na snazi u našoj zemlji, radno vreme NIS Petrol i Gazprom benzinskih stanica je od 07 do 18 časova poručuju iz NIS-a.

NIS će nastaviti da poštuje sve preporuke Vlade Srbije povodom novonastale situacije.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...