Cena barela „crnog zlata“ ponovo bi mogla biti samo 30 dolara

BM

Ove nedelje se sastaju ministri zemalja proizvođača nafte OPEK i njihovi saveznici, kako bi odlučili o novom krugu smanjenja proizvodnje „crnog zlata“, kako cena ne bi pala na 30 dolara za barel. Analitičari procenjuju da ni smanjenje kolektivne proizvodnje od milion barela dnevno možda više neće biti dovoljno.

Nakon što nije uspela uveriti Rusiju da održi sastanak pre, Saudijska Arabija se sada nada da će uveriti svog najvećeg saveznika izvan OPEK-a  - Rusiju da su ptrebni dubljih rezovi proizvodnje, kako bi se prevazišao pad potražnje izazvan virusom Covid-19. Uspeh nije unapred zagarantovan, a neuspeh će biti skup.

Pandemija virusa Covid-19 već je obeležila tržište nafte. WTI nafta u zapadnom Teksasu u SAD sada je čvrsto ispod 50 dolara za barel, a u petak ga je kratko sledio globalni referentni indeks Brent. To je neugodno područje za proizvođače, a bez jasnih naznaka dubljih smanjenja proizvodnje s ovotjednih sastanaka, cijene će još više pasti, piše Blumberg a prenosi Seebiz.

Kako se virus širi, zatvarajući italijansko industrijsko jezgro i terajući Švajcarsku da zabrani velika okupljanja, čini se da se proizvođači drže preterano optimističnih procena potražnje. Glavni sekretar OPEK-a Muhamed Barkindo (Mohammad Barkindo) je, govoreći na konferenciji u Saudijskoj Arabiji prošle nedelje, rekao da će uprkos novom virusu Covid-19 „žeđ za energijom u svetu i dalje rasti“. Iako to može biti istina za energiju u celini, ove godine možda neće biti potrebe za porastom potražnje za naftom ako ne bude brzog oporavka.

Procene tri glavne analitičke agencije i dalje pokazuju rast potražnje za naftom u 2020. godini od blizu milion barela dnevno, ali to sada izgleda vrlo optimistično. Suprotno tome, iskusni konsultanti za energetiku FGE smanjili su svoju prognozu rasta u ovoj godini na „gotovo nulu“.

Oni svoj pesimizam zasnivaju na delovanju virusa izvan Kine, gde je količina prometa u pogođenim gradovima već opala, pokazuju podaci TomTom prometa. Uzimajući u obzir to koliko duža putovanja traju nego ranije podaci pokazuju da je količina prometa u Pekingu i dalje znatno ispod normalnog nivoa, čak i ako se grad navodno vraća na posao.

Ali, to više nije samo kineski problem. Ekonomski uticaj širenja virusa u druge delove sveta je jasan. U poslednjih deset nedelja prosečna potražnja za mlaznim gorivom u SAD pala je za 18%. Vazduhoplovne firme smanjuju raspored letova, a putnički broj se smanjio. Kako ljudi razmišljaju o putovanju avionom samo ako postoji garancija da oni koji su oko njih nisu zaraženi, raspored letova gotovo sigurno će se smanjiti, s očiglednim posledicama na potražnju goriva.

Konsultanti JBC Energija ove su godine smanjili rast potražnje za gorivom na samo 50 000 barela dnevno, nešto više od trećine onoga što su procenjivali pre mesec dana.

A brojke TomToma pokazuju uticaj virusa na promet u Milanu nakon njegovog otkrića na severu Italije. Jutarnje gužve smanjene su za četvrtinu, jer sve manje automobila je na drumovima.

Sličan se obrazac pojavljuje u naciji OPEK-a, u Kuvajtu, gde se virus proširio iz susednog Irana.

Sva nada da će se potražnja ove godine povećati na dovoljan nivo da nadoknadi pad prvog polugodišta izgrađena je na klimavim temeljima. Otkazani letovi nestaju, pa se ne može govoriti o „odgodama“. Putovanja drumovima, koja nisu odrađena ove nedelje neće sedesiti ni u budućnosti. Saobraćaj se može vratiti na normalan nivo nakon što se virus stavi pod kontrolu, ali neće doći do porasta štete od onog zbog napuštene potražnje.

Potreban im je ubedljiv plan, koji će aktualne količine nafte povući s tržišta, čak i ako Rusija odustane od daljih smanjenja.

„Ne sumnjam da će sporazum biti postignut u Beču - ili putem virtualnog sastanka - ako skup bude otkazan. (Još nema najava da će tako biti, iako OPEK i dalje nadgleda situaciju u Beču). Trošak neuspeha je prevelik. To bi ostavilo tržište ranjivim na kratkotrajni zamah ispod 30 dolara za barel“, izjavili su u izveštaju analitičari Emili Ašvord (Emily Ashford) I Pol Horsnel (Paul Horsnell) iz firme Standard Kartered (Chartered).

Trgovce naftom i dalje će biti teško uveriti da proizvođači rade dovoljno ili da reagiraju dovoljno brzo.

Izvoz nafte Saudijske Arabije u Kinu trebao bi pasti za trećinu u martu, jer se potražnja smanjuje. Kraljevstvo pritiska proizvođače OPEK + na pristanak na smanjenje kolektivne proizvodnje od 1 milion barela dnevno - iako čak ni to možda više neće biti dovoljno

To je situacija s kojom će se suočiti ministri za naftu 23 zemlje u OPEC + tokom ove nedelje.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...