Kada će proraditi Rafinerija nafte Brod?

BN TV

Postrojenja koja su uništena u požaru u Rafineriji nafte Brod prošle godine još uvek nisu sanirana, a radnici su i dalje na čekanju.

Za sada je neizvesno kakva je budućnost zaposlenih i da li će proizvodnja biti ponovo pokrenuta. Radnici čekaju sastanak s upravom nakon kojeg bi trebalo da saznaju hoće li proizvodnja biti pokrenuta u januaru sledeće godine.

Od 9. januara ove godine proizvodnja u Rafineriji nafte Brod je obustavljena, a radnici su na čekanju. Iako je bilo planirano da se većina radnika vrati na posao u julu, to se još uvek nije dogodilo, a plaćeno odsustvo tokom kojeg primaju 70% mesečne zarade, im je produženo do kraja godine. Zaposleni u rafineriji čekaju sastanak sa upravom, na kojem bi trebalo da dobiju zvanične informacije.

Rafinerija nafte Brod obustavila je proizvodnju nakon što je početkom oktobra 2018. izbio požar koji je uništio jedno postrojenje. Javnost i dalje nije upoznata sa detaljima istrage o uzrocima požara niti o šteti koja je pričinjena. U opoziciji upozoravaju da je budućnost proizvodnje neizvesna i da su radnici s pravom zabrinuti.

Rafinerija nafte Brod godinama posluje u minusu, a akumulirani gubitak je na kraju prošle godine dostigao 622 miliona KM, upozoravaju ekonimisti. Zato traže da ruski vlasnik konačno saopšti šta nameravaju sa proizvodnjom i radnim mestima u Brodu.

Kada se posmatra kompletna naftna industrija u Republici Srpskoj i ona je u ogromnim gubicima, koji prelaze i dve milijarde konvertibilnih maraka.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...