Srbijagas dobio dozvolu da preuzme Bijeljina-gas

BM / NoviGlas

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je da Javno preduzeće „Srbijagas“ preuzimanjem 79,29 odsto udela stekne neposrednu individualnu kontrolu nad firmom „Bijeljina-gas“ iz BiH.

Do ovog preuzimanja došlo je na osnovu presude Privrednog suda u Novom Sadu koja je priznata rešenjem Okružnog suda u Bijeljini, navedeno je u saopštenju Komisije.

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije naglasila je da firma „Bijeljina-gas“ nije prisutna na tržištima prirodnog gasa u Srbiji.

Manjinski udeo u bijeljinskoj firmi od 20,71 odsto kapitala ostaće u vlasništvu Grada Bijeljine.

U rešenju je navedeno da su zavisna društva „Srbijagasa“ u Srbiji firma „Prirodni gas“ iz Pančeva, „Gas Bečej“, HIP „Azotara“ i „Specijalna luka“ iz Pančeva, MSK i „Toza Marković“ iz Kikinde, „Transportgas Srbija“ iz Novog Sada – u kojima se vlasništvo „Srbijagasa“ kreće od 66,1 odsto do 100 odsto udela.

Podsetimo, pre nekoliko meseci objavljena je vest o preuzimanju „Bijeljina gasa“, kada je za medije govorio advokat Miloš Stevanović, koji je tom prilikom predstavljen kao savetnik generalnog direktora kompanije Dušana Bajatovića i „Srbijagasa“ za njihove investicije u Republici Srpskoj i BiH.

„’Srbijagas’ ima nameru da završi projekat gasifikacije Bijeljine vrlo brzo, a strategija kompanije je dugoročnija i obuhvata širenje poslovanja u regionu, tako da Republika Srpska ima čast i zadovoljstvo da dočeka jednog od najvećih srpskih investitora koji ulaze preko Bijeljine i siguran sam da će nastaviti svoje širenje po celoj Republici“, rekao je tada Stevanović.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...