Iransko arapsko proleće

J. Putniković

U Persijskom zalivu SAD za sada samo zvecka oružjem, u nedelju su sabotirani (?) saudijski tankeri, koji voze naftu za Ameriku, što je uz iranske pretnje o zatvaranju Hormuškog moreuza dalo novu dramatiku ulozi Irana u potencijalnoj svetskoj naftnoj krizi zbog stupanja na snagu sankcija koje su SAD uvele ovoj zemlji ali i kupcima njihove nafte u svetu.

Sabotaža – napad na saudijske tankere koji su vozili naftu za Ameriku u nedelju dodali su novu dramatiku ulozi Irana u potencijalnoj naftnoj krizi zbog stupanja na snagu sankcija koje su SAD uvele ovoj zemlji ali i kupcima njihove nafte u svetu. U Persijskom zalivu za sada se zvecka oružjem – SAD su poslale dva bombardera u vode Persijskog zaliva, u njegovim vodama krstare američki ratni brodovi, tankeri su, kao što se pokazalo nesigurni, čeka se odgovor Irana, koji tvrdi da je reč o zaveri. Ili je reč o novom “arapskom” proleću – iranskom.

Posle Iraka, Libije i Sirije Iran je nova meta SAD, koje su krenule u obračun sa ovom zemljom. Novo arapsko proleće usledilo je posle neuspeha SAD da svog pulena postavi na čelnu poziciju u Venecueli. Vašington je počeo da zaoštrava sankcije Iranu...

A u nedelju su, prema prvim informacijama četiri komercijalna broda doživela sabotažu u vodama Persijskog zaliva. Iz Ministarstva spoljnih poslova UAE saopšteno je da su četiri broda bila predmet "sabotažnih operacija" nedaleko od teritorijalnih voda UAE i da nije bilo žrtava.

Ujedinjeni Arapski Emirati upozorili su u nedjelju da su sabotaže izvedene na četiri trgovačka broda u moru te zemlje u Perzijskom zaljevu, no nije objašnjena priroda tih napada niti tko bi bili počinitelji, piše Energypress.

Službena novinska agencija Wam, koja je prenelo saopštenje Ministarstva spoljnih poslova UAE navodi da su četiri civilna teretna broda, koji plove pod raznim zastavama, bila jutros mete sabotaža u gospodarskom području Emirata, na istoku emirata Fujairah. U incidentu nije bilo stradalih na brodovima, dodao je isti izvor precizirajući da nije ilo ni isticanja goriva niti opasnih hemijskih supstanci. Sabotaže na trgovačkim i civilnim brodovima i pretnje sigurnosti života teški su prekršaji, dodalo je ministarstvo navodeći da je otvorena istraga u saradnji s lokalnim i međunarodnim telima.

Ministarstvo Emirata je pozvalo međunarodnu zajednicu da preduzme mere u svojoj nadležnosti, kako bi sprečila takve poteze kojima je cilj ugrožavanje sigurnosti plovidbe.

Energypress, takođe, piše da je nešto ranije u nedelju vlada Fujairaha, jednog od sedam emirata UAE-a, u saopštenju demantovala medijske navode o eksplozijama u luci Fujairah. Emirat Fujairah smešten je nedaleko od Hormuškog tesnaca, vitalnog koridora za prevoz nafte i prirodnog gasa namenjenih globalnom tržištu. U ovom saopštenju, međutim, nije navedeno koji su to mediji preneli netačne informacije.

Hormuski-moreuz

A na internet stranici iranske televizije tvrdi se da je libanonska televizija Al Mayadeen izvestila da je u luci napadnuto čak sedam naftnih tankera.

Glasnogovornik Pete flote američke mornarice sa sedištem u Bahreinu je na pitanje agencije Rojters odgovorio da nema komentara. Napetosti su se u regionu povećale pošto su Sjedinjene Države na Bliski istok poslale borbenu skupinu, bombardere, nosač aviona i nosač amfibijskih vozila, kako bi se suprotstavile, kako navodi SAD, jasnim naznakama da Iran ugrožava američke snage u toj zemlji.

Bez obzira o kakvim se “sabotažnim operacijama” radi svetske agencije su javule da su dva saudijska naftna tankera u nedelju napadnuta kod obale Fudžejre, koja pripada Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ministar energetike Saudijske Arabije Halid el Falih rekao je da je u pitanju sabotažni napad, čime je kako kaže, dovedena u pitanje bezbednost snabdevanja sveta naftom.

Saudijsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da su napadi kod obala UAE „opasne pretnje bezbednosti plovidbi i međunarodnoj sigurnosti", prenela je agencija Rojters.

Jedan od dva tankera bio je na putu da ukrca saudijsku sirovu naftu u luci Ras Tanura, da bi je posle isporučila kupcima državne naftne kompanije Saudi Aramko u SAD, rekao je Falih precizirajući da u napadu nije bilo povrijeđenih niti curenja nafte, ali da je izazvao značajno oštećenje na strukturi dva tankera.

Istovremeno, iransko ministarstvo spoljnih poslova zatražilo je razjašnjenje oko toga šta se desilo s dva saudijska tankera.

Portparol Abas Musavi izrazio je zabrinutost zbog eksplozija na tankerima i rekao da je potrebno još informacija o tom događaju. I on je naveo da je bezbednost brodova i pomorskog saobraćaja u regionu od najveće važnosti.

Kako je prenela agencija IRNA, portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova upozorio je na “zavere orkestrirane od onih koji žele zlo” i “strani avanturizam”, koji bi podrili stabilnost i bezbednost regiona.

A da je to sve ugroženo moglo se zaključiti i na osnovu iranskih pretnji Saudijskoj Arabiji zatvaranjem Homuruškog moreuza, ključnog za izvoz nafte kroz Crveno mora.

Odgovarajući na sankcije SAD svima koji kupuju iransku naftu Teheran je već nekoliko puta zapretio da ako oni ne budu mogli da izvoze „crno zlato“ neće to moći ni druge zemlje koje gravitiraju Persijskom zalivu. Iran bi to mogao postići zatvaranjem Hormuškog moreuza što bi blokiralo i tankere Saudijske Arabije.

 To bi, naravno, izazvalo veliku krizu na svetskom naftnom tržištu.

Reagujući baš na ovakve pretnje Vašinkton je poslao vojsku u Persijski zaliv, kroz koji se svakodnevno transportuje čak 30 miliona barela nafte.

“Takav manjak isporuke nafte je nenadoknadiv”, kaže Dušan Daković, urednik Biltena Nacionalnog naftnog komiteta Srbije ukazujući da je još rano prognozirati kako će se sve ovo odraziti na naftno tržište i samu cenu “crnog zlata”.

Mediji, inače, prenose da je luka Fudžaira jedina višenamenska luka na istočnoj obali UAE i da je povezana sa svim drugim emiratima u radijusu od 300 kilometara. Nalazi se na oko 70 nautičkih milja od Hormuškog moreuza, koji postaje veoma važan usred pretnji Irana da će zatvoriti ovaj morski prolaz. Ujedinjeni Arapski Emirati su u julu 2012. počeli da koriste naftovod Habšan-Fudžaira sa polja Habšan u Abu Dabiju do Fudžaire, čime su zapravo efikasno zaobišli Hormuški moreuz. Trenutno Emirati u Fudžairi grade jedno od najvećih skladišta sirove nafte, u kojem će moći da se skladišti do 14 miliona barela nafte.

Kada se ovo ima u vidu ne treba da čudi što su tanker sabotirani baš u ovoj luci.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...