Indija najveći uvoznik venecuelanske nafte

BM / NNKS-WPC

Od početka februara 2019. godine Indija uvozi 620 hiljada barela na dan (b/d) venecuelanske nafte, što je za 66% više nego u januaru.

Indija je postala najveći svetski uvoznik sirove nafte iz Venecuele od kako su SAD uvele ekonomske sankcije venecuelanskoj državnoj naftnoj firmi PDVSA.

Od početka februara 2019. godine Indija uvozi 620 hiljada barela na dan (b/d) venecuelanske nafte, što je za 66% više nego u januaru. Uprkos tome, venecuelanski izvoz nafte u februaru pao je na 1,1 milion b/d, odnosno za 9,2% u odnosu na januar ove godine, kada su otkazane sve isporuke PDVSA na njegovo dominantno, američko tržište.

U isto vreme, Vašington je blokirao 7 milijardi dolara vrednu imovinu PDVSA širom sveta, objavio je OilPrice.com. Kada budu završene sve tri faze izgradnje rafinerije Persian Gulf Star, odatle će se pokrivati 55% ukupnih potreba Irana za benzinom, uz dodatnu proizvodnju 13,5 miliona litara dizela na dan.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...