Gazpromnjeft – profit veći za 48 posto

M.L.

Kompanija je precizirala da je lane ostvarila čist profit od 376,7 milijarde rubalja (5,07 milijarde evra) tj za 48,7 procenta veći nego 2017.
(Platforma Prirazlomnoje: Arktičko polje Gaspromnjefta sa procenjenih 610 miliona barela nafte)

Gazpromnjeft – naftna divizija ruskog gasnog koncerna Gazprom, saopštila je da je u prošloj godini povećala profit za 48 posto. Kako prenosi Komersant, tome su doprineli veća proizvodnja i više cene nafte.

Kompanija je precizirala da je lane ostvarila čist profit od 376,7 milijarde rubalja (5,07 milijarde evra)  tj za 48,7 procenta veći nego 2017.

Produkcija je lane povećana za 3,5 posto, a i za ovu godinu se, uprkos dogovora s Organizacijom zemalja-izvoznika nafte (OPEC) o ograničavanju proizvodnje, očekuje rast od dva procenta.

Ukupan prihod, u kome se uključeni i udeli u zajedničkim preduzećima, dostigao je lane 2,49 biliona rubalja tj oko 185,4 milijarde evra i bio je veći za 28,7 posto nego 2017.

Gazpromnjeft je većinski vlasnik u Naftnoj industriji Srbije.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...