Strojgazkonsalting zainteresovan da gradi gasovod kroz Srbiju

J.P.

O tome da „Strojgazkonsalting“ gradi gasovod od bugarske do mađarske granice kroz Srbiju razgovarali prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Stanislav Anikev, generalni direktor ove ruske kompanije.

Izgradnja gasovoda koji će omogućiti energetsku sigurnost Srbiji jedan je od prioriteta države, istakla je prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prilikom današnjeg razgovora sa Stanislavom Anikevim, generalnim direktorom ruske kompanije „Strojgazkonsalting“ o mogućnostima saradnje na izgradnji magistralnog gasovoda na teritoriji Srbije od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom.

„Interes Srbije je da bude energetski povezana i da ima sigurno snabdevanje energentima. Drago mi je da je jedna tako velika i ozbiljna kompanija, koja je samo prošle godine u Rusiji izgradila 800 km gasovoda, zainteresovana da učestvuje u izgradnji gasovoda kroz Srbiju. Zahvaljujući dobrim prijateljskim odnosima naša dva predsednika i sve boljim bilateralnim i ekonomskim odnosima Srbije i Rusije, ponosni smo i na saradnju u infrastrukturnim projektima koje realizujemo“, izjavila je Mihajlovićeva.

Stanislav Anikev se zahvalio potpredsednici Mihajlović na spremnosti za saradnju, rekavši da kompanija “Strojgazkonsalting”, koja zapošljava više od 20 hiljada radnika, poseduje ogromno iskustvo i znanje u ovoj oblasti.

„Naš plan je da pored ruskih stručnjaka i naše mehanizacije i tehnike na realizaciji izgradnje gasovoda kroz vašu zemlju angažujemo srpske građevinske firme, inženjere i radnike. Radujemo se saradnji, s obzirom da smo sa Vama dobro sarađivali i dok ste bili ministarka energetike“, rekao je Anikev.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...