Simpozijuma budućih lidera u sektoru nafte

BM

Nacionalni naftni komitet Srbije organizovao Simpozijum budućih lidera u naftno-gasnoj industriji. Na tržištu će, usled brojnih promena u energetskom sektoru, opstati samo one kompanije koje su spremne da se stalno iznova prilagođavaju tržišnim trendovima i izmenama zakonske regulative, poručio je, otvarajući skup prof. dr Petar Škundrić, predsednik Nacionalnog naftnog komiteta Srbije.

Nacionalni naftni komitet Srbije bio je domaćin međunarodne konferencije Tommorow’s Leaders Symposium (Simpozijuma budućih lidera), posvećene izazovima i transformaciji u sektoru prerade i prometa nafte i gasa.

Tema trećeg po redu simpozijuma bila je “Downstream Landscape Transformation” (Transformacija sektora prerade i prometa u naftno-gasnoj industriji), ali i mesto mladih stručnjaka u naftnoj i gasnoj privredi, koji su na radionici održanoj u okviru konferencije imali priliku da razmene mišljenja i iskustva o temama bitnim za buduće lidere u ovoj industriji. Mladi lideri imali su priliku da čuju najnovija dešavanja u ovoj oblasti od međunarodnih eksperata. Na konferenciji su, između ostalih, govorili organizatori skupa iz Nacionalnog naftnog komiteta Srbije, Svetskog naftnog komiteta, kao i visoki predstavnici kompanije NIS Gazprom Neft, Total Srbija i MOL Grupe, Boston consulting group (BSG), Komiteta mladih Svetskog naftnog saveta, kao i predstavnici ruskog, mađarskog, španskog, iranskog i drugih naftnih komiteta mladih.

Ovaj skup organizovan je pod pokroviteljstvom Svetskog naftnog saveta (World Petroleum Council,jednog od najstarijih naftno-gasnih udruženja u svetu, osnovanog kao forum za razmenu mišljenja o izazovima koje svetska naftna i gasna privreda postavlja pred novim generacijama lidera u ovoj grani industrije.

nnks

Trećem po redu Simpozijumu prisustvovalo je oko 80 učesnika iz Srbije, Ruske Federacije, Mađarske, Irana, Španije, Kuvajta, Gane, Švajcarske, Turske, Poljske, Omana, Francuske, Velike Britanije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Otvarajući skup prof. dr Petar Škundrić, predsednik Nacionalnog naftnog komiteta Srbije ocenio je da će na tržištu, usled brojnih promena u energetskom sektoru, opstati samo one kompanije koje su spremne da se stalno iznova prilagođavaju tržišnim trendovima i izmenama zakonske regulative. U svom izlaganju poručio je mladim liderima da u budućnosti njihov glavni zadatak treba da bude racionalno korišćenje energetskih resursa, kao i zaštita životne sredine.

U ime Svetskog naftnog saveta Pedro Miras Salamanka, potpredsednik ove organizacije je istakao da se naftno-gasna privreda nalazi u periodu postavljanja novih standarda za buduću globalnu energetsku scenu, gde se od mladih profesionalaca očekuje da pronalaze rešenja i odgovore. Miras je takođe, kao predsednik Programskog komiteta Svetskog naftnog saveta, najavio da će naredni Svetski naftni kongres 2020. godine u Hjustonu kao temu imati „Innovative energy solutions“ ukazujući na veliki značaj inovacija i nalaženja novih rešenja za zadovoljenje potreba klijenata u narednom periodu u ovom sektoru. Takođe, ocenio je da će u narednim godinama digitalizacija značajno doprineti osluškivanju potreba potrošača koje već sada predstavljaju sve veći fokus poslovanja, a da fleksibilnost kompanija i njenih lidera treba da bude prioritet.

andrej-Tucnjin

Andrej Tučnjin

Andrej Tučnjin, prvi zamenik Generalnog direktora NIS Gazprom Neft za preradu i promet, predstavio je učesnicima skupa poslovanje kompanije NIS u Srbiji i regionu, inovacije i nove projekte kompanije koji će promeniti ekonomsku klimu u industriji čitavog regiona. Ovom prilikom istakao je značaj investicija u proteklih deset godina, od kako je većinski akcionar NIS-a kompanija Gasprom njeft, te inovacija u oblasti ekologije, modernizacije proizvodnje i unapređenja prodaje sa akcentom na nove tehnologije.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...