Gasprom razmatra opcije za nastavak Turskog toka kroz Bugarsku i Srbiju

BM

Drugi krak Turskog toka će biti pušten u rad do kraja 2019. godine, tvrdi ministar energetike i prirodnih resursa Turske Fatih Donmez, pozivajući se na informaciju iz Gasproma.

Planirano je da se drugi krak gasovoda Turski tok pusti u rad 31. decembra 2019. godine, izjavio je ministar energetike i prirodnih resursa Turske Fatih Donmez uz napomenu da Gasprom razmatra opcije za nastavak Turskog toka kroz Bugarsku i Srbiju, ili preko Grčke i Italije.

"Građevinski radovi na morskom delu prvog kraka Turskog toka su završeni. Gasprom je izgradio 930 kilometara gasovoda. Sada se izvode radovi na kopnu. Gasprom nastavlja da radi na postavljanju drugog kraka. Oko 50% je već završeno. Gasprom nam je saopštio datum puštanja u rad - 31. decembar 2019. godine", rekao je Donmez.

Projekat Turski tok podrazumeva izgradnju gasovoda koji se sastoji od dva kraka kapaciteta od po 15,75 milijardi kubnih metara. Prvi krak će se koristiti za snabdevanje Turske gasom, a drugi će se koristiti za isporuke gasa u južnu i jugoistočnu Evropu.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...