Bugarski naftaši protiv monopolista

BM

U bugarskom gradu Burgasu trgovci gorivom su juče protestvovali zbog najave novih propisa o prometu nafte i naftnih derivata, koji će na tržištu ostaviti samo monopoliste.

U Burgasu su trgovci gorivom juče organizovali protestnu povorku automobila u znak protesta protiv predloga Zakona o administrativnom regulisanju ekonomskih delatnosti vezanih za naftu i naftne derivate, izveštava bnr.bg.

Protest je izazvao tekst Nacrta koji predviđa da kompanije koje trguju gorivom moraju da obezbede garancije čiji je iznos van njihovih mogućnosti. Prema trgovcima, cilj ovih izmena i dopuna je da na tržištu ostanu samo monopolisti. Skoro 2 kilometra je duga kolona cisterni i teretnih vozila koja trenutno saobraća ulicama Burgasa. Protestna povorka je izazvala zakrčenje glavnih bulevara u gradu.

Vlasnici malih benzinskih stanica najavili su da 26. juna izlaze na nacionalni protest u Sofiji, ispred parlamenta.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...