Naftaši LUKOIL-a društveno odgovorni prema Beogradu

J.Putniković

U okviru Sporazuma o saradnji za 2017. godinu sa Gradom Beogradom LUKOIL SRBIJA je sa 22,5 miliona dinara ove godine pomogla realizaciju i finansiranje projekata iz oblasti sporta, kulture, nauke i socijalne zaštite u Beogradu.

„LUKOIL SRBIJA” AD je sa 22,5 miliona dinara ove godine pomogao realizaciju i finansiranje projekata iz oblasti sporta, kulture, nauke i socijalne zaštite u Beogradu.

Ova saradnja je definisana Sporazumom o saradnji za 2017. godinu, koji su početkom godine potpisali Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda i Igor Semeničev, generalni direktor kompanije „LUKOIL SRBIJA”.

„LUKOIL SRBIJA“ AD je druga kompanija po obimu investicija u energetski kompleks Srbije i predstavlja jednog od najvećih uvoznika dizel goriva Evro-5 kvaliteta. Od dolaska na srpsko tržište 2003. godine kompanija „LUKOIL“ je ovde investirala bezmalo 345 miliona dolara i danas sa 115 benzinskih stanica zauzima drugo mesto na tržištu. U središtu strategije kompanije je formiranje savremene i efikasne maloprodajne mreže i jačanje prisustva na tržištu Srbije. Takođe, nastoji da bude pouzdan partner države Srbije i društveno odgovorno preduzeće.

Andreja-Mladenovic

Iz LUKOIL-a ističu da društvenu odgovornost smatraju delom svog poslovanja jer su, od dolaska na srpsko tržište, uspeli da osvoje poverenje potrošača, što smatraju dragocenim pa stoga ulažu konstantne napore da ga opravdaju kvalitetom svojih proizvoda i usluga, koje pružaju u svojoj maloprodajnoj mreži. A kao nadogradnju smatraju saradnju sa društvenim zajednicama – u ovom slučaju sa Gradom Beogradom.

U saradnji sa Gradom Beogradom kompanija LUKOIL SRBIJA je pomogla organizaciju i održavanje veoma važnih festivala poput FEST-a, Festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, kao i manifestaciju „Dani Beograda“.

Iz „LUKOIL SRBIJA” najavljuju da će posebnu pažnju posvetiti gradskim opštinama. Prva je, ove godine, bila opština Zemun, sa svojim sportskim terenima i parkovima. Za obnovu i izgradnju nekoliko zemunskih parkova i zelenih površina izdvojeno je 10 miliona dinara.

Podrškom u visini od 1,5 milion dinara novogodišnjem programu „Božićno seoce kod Hrama Svetog Save“ u realizaciji Omladinskog pozorišta Dadov se zaokružuje saradnja LUKOIL-a i Grada Beograda.

Saradnja sa Gradom Beogradom je započeta prošle godine, kada je „LUKOIL” kao društveno odgovorna kompanija uložila 20 miliona dinara u određene projekte u oblasti kulture u našem glavnom gradu, a rezultat te saradnje su upravo sporazumi koji su sa ovom kompanijom potpisani prošle i ove godine.

Sporazumom je predviđeno da projekti koji se finansiraju budu izabrani na osnovu konkursa za finansiranje projekata u oblasti sporta, kulture, ekologije, nauke, kao i za socijalne i humanitarne projekte.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...