APR: NIS najprofitabilnija kompanija u Srbiji

BM

Prema podacima koje je objavila Agencija za privredne registre (APR), sa ostvarenim neto dobitkom od 16,1 milijardu dinara NIS a.d. Novi Sad je najprofitabilnija kompanija u Srbiji u 2016. godini.

Kompanija NIS a.d. Novi Sad je najprofitabilnija kompanija u Srbiji u 2016. godini, prema podacima koje je objavila Agencija za privredne registre (APR), sa ostvarenim neto dobitkom od 16,1 milijardu dinara.

Na listi „100 naj… privrednih društava u Srbiji u 2016. godini“ objavljenoj od strane APR, NIS zauzima drugo mesto po iznosu poslovnih prihoda, treće mesto prema veličini poslovne imovine i četvrto mesto na osnovu veličine poslovnog kapitala.

Iza kompanije NIS na listi najprofitabilnijih preduzeća slede kompanije Telekom Srbija sa neto dobitkom od 15,2 milijardi dinara, Telenor sa 8,9 milijardi dinara i EPS sa 8,8 milijardi dinara.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...