Barel će 2018. koštati između 40 i 43 dolara

BM

Rosnjeft očekuje da će se prosečne globalne cene nafte kretati između 40 i 43 dolara za barel tokom 2018. godine i priprema se za takav scenario, smatra generalni direktor te kompanije Igor Sečin.

U ruskoj naftnoj kompaniji Rosnjeft očekuju da će se prosečne globalne cene nafte kretati između 40 i 43 dolara za barel u 2018. Godini. Pripremamo se za takav scenario, izjavio je generalni direktor te kompanije Igor Sečin za ruski TV kanal Vesti 24.

Sečin nije obrazložio zašto on predviđa niže cene nego ruski ministar energetike Aleksandar Novak, čija je prognoza u rasponu od 45 do 55 dolara za barel, prenosi Rojters.

Cena nafte tipa brent je danas stagnirala na 53,70 dolara za barel, pošto je prethodno ojačala za 30 centi, jer je saudijski ministar za naftu razgovarao sa venecuelanskim i kazahstanskim kolegom o mogućnosti produženja globalnog dogovora o rezanju proizvodnje.

Rusija i Saudijska Arabija su predvodnice u tom globalnom sporazumu, u okviru kog su se članice Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) i drugi proizvođači dogovorili da se proizvodnja smanji za 1,8 miliona barela dnevno sve do kraja marta 2018. godine.

Generalni direktor Rosnjefta je u intervjuu za Vesti 24 rekao i to da je kompanija predložila četiri člana za bord direktora u indijskoj rafineriji Essar Oil, u kojoj je ruski naftni gigant nedavno kupio 49 odsto udela.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...