LNG Hrvatska traži graditelje za gasni terminal

BM

Raspisani su tenderi na kojima LNG Hrvatska traži firme za izgradnju pristaništa i priključnog gasovoda, kao i isporuku plutajuće jedinice za preuzimanje, skladištenje i punjenje gasom na prihvatnom terminalu Krk.

LNG Hrvatska d.o.o. kao promotor projekta izgradnje prihvatnog LNG terminala na otoku Krku objavio je tendere na kojima traži firme za izgradnju pristaništa i priključnog gasovoda, kao i brodograditelja koji će napraviti plutajuću jedinicu za preuzimanje, skladištenje i punjenje gasom, odnosno FSRU brod, prenosi portal SEEbiz.

U tenderu objavljenom na internet stranicama LNG-a Hrvatska, zainteresovani privredni subjekti pozivaju se da dostave zahtev za učestvovanje u postupku nabavke izvođenja radova za prihvatni LNG terminal Krk kao FSRU tehničkog rešenja, koje se sastoji od projektovanja i izgradnje pristaništa, priključnog gasovoda i instalacija pod visokim pritiskom sa uključivo čistačkom stanicom, vodovoda i kanalizacije, pomoćnih postrojenja i objekata.

Otvoren je i tender za isporuku plutajuće jedinice za preuzimanje, skladištenje i punjenje gasom (FSRU broda), uz pružanje usluga upravljanja i održavanja FSRU-a kao dela prihvatnog LNG terminala na Krku.

Rok prijave na oba tendera je 29. septembar, posle čega će uslediti poziv za podnošenje obavezujućih ponuda. Ugovori sa odabranim kompanijama u ta dva odvojena postupka trebalo bi da budu potpisani do kraja godine.

Prema planovima, LNG terminal Krk trebada bude dovršen do kraja 2019. godine, što je bio uslov za sufinansiranje sredstvima Evropske unije, dok bi prve isporuke gasa s tog terminala trebalo da krenu godinu kasnije.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...