Prvi čovek Gaspromnjefta sa Vučićem i Nikolićem o budućoj saradnji

J.P.

Aleksandar Djukov, generalni direktor Gaspromnjefta danas je, u odvojenim posetama sa Aleksandrom Vučićem, predsednikom Vlade Srbije i Tomislavom Nikolićem, predsednikom Srbije razgovarao o nastavku strateške saradnje Republike Srbije i Gaspromnjefta na polju energetike i o razvojnim planovima Naftne industrije Srbije, čiji je Gaspromnjeft većinki vlasnik.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa generalnim direktorom Gaspromnjefta Aleksandrom Djukovim, sa kojim je razgovarao o nastavku strateške saradnje Republike Srbije i kompanije Gasprom njeft na polju energetike

Đukov je pohvalio dobar poslovni ambijent u Republici Srbiji, njene pozitivne ekonomske reforme i stabilno okruženje za poslovanje a premijer Vučić je zahvalio na pozitivnim ocenama i istakao spremnost naše zemlje da zajednički radimo na razvoju kompanije NIS, a time i na razvoju naftne i gasne industrije i energetskog sektora Srbije, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Na sastanku je, između ostalog, razmatrana podrška daljem razvoju petrohemijskog kompleksa Republike Srbije sa akcentom na preduzeća MSK iz Kikinde i HIP Petrohemija iz Pančeva, kao i pomoći koju kompanija Gaspromnjeft može da pruži u snabdevanju sirovinama. Razgovaralo se i o projektima obnovljivih izvora energije, kao i o razvoju maloprodajne mreže kompanije NIS u Srbiji.

Prilikom sastanka Aleksandra Djukova sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, predsednikom Srbije akcenat u razgovoru je, prema saopštenju iz kabineta predsednika Srbije bio na razvojnim planovima NIS-a.

Djukov-Nikolic

Predsednik Nikolić i Aleksandar Djukov razgovarali su i o mogućnostima novih ulaganja kompanije Gaspromnjeft u privredu naše zemlje. Predsednik Nikolić je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da se investicija u Naftnu industriju Srbije pokazala kao veoma uspešna, pa je od jednog preduzeća koje je bilo u gubitcima, to danas postao privredni gigant koji značajno doprinosi budžetu Republike Srbije.

Aleksandar Djukov je zahvaljujući predsedniku Nikoliću na podršci i pomoći koju je sve vreme pružao Naftnoj industriji Srbije rekao da će ta kompanija nastaviti da ulaže sredstva u istraživanje i eksploataciju, kao i u razvoj maloprodajne mreže. Osim toga, Naftna industrija Srbije nastaviće da sarađuje sa Republikom Srbijom i u sferi sporta i kulture, kao što je to činila i do sada.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...