Muzika

Dijalog muzičkih talenata na Mećavniku

Svetska muzička premijera na drugoj večeri Boljšoj festivala. Uz to, ove godine je prvi put održan i Dijalog talenata, na kome su imali priliku da pokažu virtuoznost mladi iz Srbije, Republike srpska i Rusije, a priključili su im se i vršnjaci iz Belorusije.

Otvoren peti Boljšoj festival

Kolibri i virtuoz na violini Roman Simović, koga je pratio imfonijski orkestar Boljšoj, pod dirigentskom palicom maestra Srboljuba Dinića pevali su i svirali sinoć u Drvengradu na Mokroj Gori otvarajući peti Boljšoj festival, koji Emir Kusturica organizuje uz podršku Gaspromnjefta.

Boljšoj na Mokroj Gori i ove godine

Festival ruske klasične muzike Boljšoj i ove godine će u nacionalnom parku Mokra Gora od 13. do 15. jula okupiti mlade muzičare iz Srbije, Republike Srpske i Rusije.

Bista i Dani Josifa Marinkovića u Novom Bečeju

U Novom Bečeju otkrivena bista kompozitoru Josifu Marinkoviću uz podršku NIS-a. U Domu kulture Novi Bečej biće održani Dani Josifa Marinkovića, gde će kroz izložbu i monografiju biti predstavljena velika zbirka dela čuvenog kompozitora.

Balkan trafik - promocija multikulturalnosti, saradnje i tolerancije

NIS petu godinu zaredom podržao festival Balkan trafik u Briselu i time pokazuje da deli osnovne vrednosti ovog festivala – promociju multikulturalnosti, saradnje i tolerancije.

Radost Evrope u znaku Tesle

Međunarodni dečiji festival „Radost Evrope“ ove godine se održava pod sloganom "Tesla - čista energija", čime su se i dece Evrope pridružila obeležavanju jubileja 160 godina od rođenja Nikole Tesle. (foto Beta)

Nišvil – džez na balkanski način

Nišvil džez festival, koga je renomirani engleski časopis The Guardian svrstao u 10 najboljih festivala u Evropi i ove godine se tradiocionalno realizuje uz podršku kompanije NIS -, od 11. do 14. avgusta na otvorenom platou niške tvrđave. (foto: detalj sa prošlogodišnjeg festivala / nisville.com)

Završen četvrti Boljšoj festival

Nemanja Radulović, čuveni violinista i kvintet Boljšoj svojim su perfomansom sinoć zatvorili četvrti po redu festival klasične muzike Boljšoj, kojise održava u etno selu Drvengrad na Mokroj gori a koji od osnivanja podržava ruska kompanija Gaspromnjeft.

Zoran Todorović otvorio IV Boljšoj festivala klasične muzike

Nastupom Zorana Todorovića, jednog od najboljih svetskih lirskih tenora, i simfonijskog orkestra Boljšoj, pod dirigentskom upravom Srboljuba Dimića sinoć je otvoren Četvrti festival klasične muzike Boljšoj, koji se održava uz podršku ruske kompanije Gaspromnjeft u etno selu Mećavnik.

Boljšoj festival u Drvengradu

Večeras počinje Četvrti festival klasične muzike Boljšoj u etno selu Mećavnik. (foto: detalj sa prethodnih festivala)