Boljšoj na Mokroj gori

J.P.

Gaspromnjeft i ove godine podržava festival klasične muzike „Boljšoj“ na Mokroj gori.

Posetioci koji su se danas zatekli u blizini Muzičkog paviljona na Kalemegdanu, imali su priliku da uživaju u mini koncertu klasične muzike koncertnog ansambla Taurunum, koji je održan kao najava „Boljšoj festivala“ koji će biti organizovan na Mokroj gori u selu Mećavnik od 10. do 12 jula.

Kompanija „Gaspromnjeft“, već drugu godinu zaredom, podržava ovaj muzički festival, koji ima za cilj da promoviše što veći broj mladih talentovanih muzičara iz srednjih muzičkih škola i akademija iz Srbije i Republike Srpske.

Prema rečima organizatora, program festivala predviđa nastupe svetskih zvezda klasične muzike, projekcije kultnih ruskih filmova i bogat muzički program. Na trodnevnom scenskom spektaklu na otvorenom, očekuju se svetske zvezde klasične muzike, kao što su ruski pijanista Denis Macujev, violinistkinja Aljona Bajeva, kao i češki Nacionalni simfonijski orkestar.

Gaspromnjeft kao generalni pokrovitelj, kroz ovaj festival i njegove programe želi da podrži mlade i talentovane muzičare i time doprinese širenju i povezivanju kultura Rusije i Srbije.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...