Balkanski merak uz srpska vina u Briselu

BM

NIS drugu godinu zaredom uz "Balkan trafik" festival u Briselu (od 1. do 4. maja), gde priređuje degustacija domaćih, srpskih vina i organizuje jednu od glavnih atrakcija ovogodišnjeg festivala, nastup vokalnih solistkinja iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, Bilje Krstić, Amire Medunjanin i Tamare Obrovac pod nazivom “Žene Balkana”.

Kompanija NIS drugu godinu zaredom podržava “Balkan trafik festival”, muzički spektakl koji traje do 4. maja u Briselu i na kojem učestvuju najveće zvezde jugoistočne Evrope. “Balkan trafik” je nezaobilazan događaj na kulturnoj mapi evropske prestonice, budući da na njemu nastupaju vodeći međunarodni umetnici, rame uz rame sa živim legendama Balkana.

NIS je prva domaća kompanija koja je otvorila kancelariju za saradnju sa institucijama Evropske unije, kako bi u energetskom sektoru doprinela bržem uključivanju Srbije u jedinstveno evropsko tržište. Sem u Srbiji, NIS svoje poslovanje širi u Bugarsku, Rumuniju, kao i Bosnu i Hercegovinu, odakle ove godine dolaze najpoznatiji umetnici na briselski festival. Istovremeno, kompanija je iz godine u godinu pokrovitelj festivala lokalnog, nacionalnog i međunarodnog ranga, kroz svoje programe društveno odgovornog poslovanja Kultura bez granica“ i “Saradnja radi razvoja”, čime doprinosi popularizaciji kulture u zemljama u kojima razvija svoje poslovanje.

balkan-trafik-nis

U Palati za lepe umetnosti BOZAR u Briselu, NIS će prirediti degustaciju srpskih vina za ambasadora stalne misije Srbije pri EU, kao i za predstavnike srpske ambasade u Kraljevini Belgiji i predstavnike Evropskog parlamenta i Evropske komisije. Degustacija domaćih vina prethodi jednoj od glavnih atrakcija ovogodišnjeg Balkan festivala, nastupu vokalnih solistkinja iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, Bilje Krstić, Amire Medunjanin i Tamare Obrovac pod nazivom “Žene Balkana”.

balkan-trafik-nis-3

Oko 200 izvođača nastupa na ovogodišnjem festivalu balkanske muzike u Briselu. Među njima su i kraljica romske muzike Esma Redžepova, Grk Džordž Dalaras, Džoni Ilijev iz Bugarske, kao i rumunski bend Mahala Rai. Na festivalu ove godine prvi put nastupaju grupe iz Ukrajine i Poljske, dok je fokus festivala na romskoj muzici i originalnom balkanskom džezu.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...