Čajkovski na Kalemegdanu kao najava Boljšoj festivala

I.S.

Reditelj Emir Kusturica prvi put ove godine organizuje na Mokroj gori od 13. do 15 septembra „Boljšoj festival“ klasične muzike što je omogućila kompanija „Gaspromnjeft“
(foto, učesnici festivala na Mokroj gori, juče na Kalemegdanu)

Građani koji su se juče zatekli u blizini Muzičkog paviljona na Kalemegdanu, imali su priliku da uživaju u kompozicijama Skrjabina, Rahmanjinova i Čajkovskog na mini koncertu koji je održan kao najava „Boljšoj festivala“ koji će se održati na Mokroj gori od 13. do 15 septembra.

Reditelj Emir Kusturica prvi put ove godine organizuje „Boljšoj festival“ po uzoru na filmski festival „Kustendorf“. 

klavir

Muziciranje na Kalemegdanu za prolaznike kao najava "Boljšoj festivala"

Održavanje ovog festivala klasične muzike je omogućila kompanija „Gaspromnjeft“, pa će i tema takmičarskog dela programa biti izvođenje klasičnih i savremenih ruskih kompozicija.

Prema rečima organizatora, glavna ideja festivala je promocija što većeg broja mladih talenata iz srednjih muzičkih škola i akademija iz Srbije u želji da ovaj festival postave na mapu evropskih i svetskih festivala klasične muzike.

klavir svi

Predstavljanje učesnika festivala klasične muzike koji će biti održan na Mokroj gori sledećeg vikenda

U glavnom programa festivala učestvovaće češki nacionalni simfonijski orkestar sa dirigentom Janom Kučerom, ruski pijanista Jurij Rozum, Emir Kusturica i No Smoking orchestra koji će održati koncerte na glavnom trgu Drvengrada.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...