TINA TURNER DANAS IMA 70 GODINA...

ML

"Ta brojka baš ništa ne znači", tako ocenjuje svoj životni vek ova pevačica koja i danas puni koncertne hale.

S prepoznatljivim, hrapavim glasom Tina Turner je deo vrha svetskog pop-roka već više od pola stoleća. Pre devet godina oglasila je kraj karijere ali se lane opet vratila na scenu i kipti eneregijom kao retko koja od pevačica koje bi sve mogle da joj budu kćeri, a neke i unuke...

Rođena kao Anna Mae Bullock, na današnji dan 1939, uvrstila se među najveće rok zvezde svih vremena. U svojoj riznici trofeja ima osam nagrada Grammy, prodala je ukupno dosad 180 miliona nosača zvuka.Dva puta je počinjala karijeru. Pročula se prvi put 1960. kad je s budućim mužem Ike-om Turner-om lansirala hit A Fool in Love. Drugi početak su bile 80-e godine pošto se oporavila od razvoda sa agresivnim i zavisnim od alkohola Turnerom.

Veliki uspeh je načinila 1984. sa albumom Private Dancer. Ona je tada promenila imidž i od soul-a i blues-a se stilom pomerila ka pop muzici. U to doba nastali su i njeni novi hitovi kao što su We Don´t Need Another Hero (iz filma Mad Max u kome je i igrala), Simply the Best ili Typical Male.

Postigla je i rekord u posećenosti kada je na njenom koncertu u Rio de Žaneiru, januara 1988. bilo preko 182 hiljade ljudi, do tada najviše u istoriji. Svoje obožavaoce ova legendarna zvezda ne zabavlja samo pesmom nego i furioznim plesom tako da su njeni koncerti i danas veliki show i po energiji i elanu prevazilaze mnogo mladje koleginice.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...