Umrla češka diva romske muzike Vera Bila

M.L.

Na prelomu 20 i 21 veka bila je najpoznatija češka pevačica i svetu i jedna od najcenjenih interpretatorki romske muzike u svetu
(foto Vera Bila)

U 64-oj godini života u utorak je, kako javlja server Romea.cz, u plzenjskoj fakultetskoj bolnici umrla češka diva romske muzike Vera Bila.

Na prelomu između ovog i prošlog stoleća bila je najpoznatija češka muzička umetnica i jedna od najcenjenih interpretorki romske muzike  u svetu. Proslavila se posebno na istupanjima sa romskom kapelom Kale. Pevala je pred prepunom praškom Olimpijom i u Beloj kući predsedniku Bilu Klintonu. Pevala je na romskom, češkom i slovačkom.

Posle tragedije 2013, kada su joj umrli sin i potom muž, živela je u socijalnoj ustanovi u Rokicanima kod Plzenja. Smrt ju je zadesila upravo u pripremama za veliki muzički kambek.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...