Dijalog muzičkih talenata na Mećavniku

J.P.

Svetska muzička premijera na drugoj večeri Boljšoj festivala. Uz to, ove godine je prvi put održan i Dijalog talenata, na kome su imali priliku da pokažu virtuoznost mladi iz Srbije, Republike srpska i Rusije, a priključili su im se i vršnjaci iz Belorusije.

Drugo veče Boljšoj festivala, koji se uz podršku kompanije Gasprom njeft održava na Mećavniku Emira Kusturice sinoć je obeležio nastup klavirskog kvinteta Romana Simovića, oformljenog specijalno povodom ove muzičke manifestacije.

Kvintet Romana Simovića obradovao je publiku festivala delima Dvoržaka, Šuberta i Rahmanjinova. Pored nastupa ove svetske muzičke senzacije, na festivalu je održan drugi takmičarski dan, u kome su učestvovali mladi talenti iz Rusije, Srbije i Republike Srpske.

Takođe, ove godine je prvi put održan i Dijalog talenata, na kome su imali priliku da pokažu virtuoznost mladi iz pomenutih zemalja, a priključili su im se i vršnjaci iz Belorusije.

Poslednje festivalske večeri, u subotu 15. jula, na Mećavniku će koncerte održati simfonijski orkestar Boljšoj, mecosopran Milijana Nikolić, violinistkinja Tatjana Samuil, kao i violončelista Justus Grim. U zabavnom delu programa, publiku će zabavljati poznati srpski rok sastav Riblja čorba.

Festival su juče svečano otvorili režiser Emir Kusturica i Aleksandar Dibalj, član Boljšoj festival je namenjen promociji mladih muzičkih talenata i jačanju kulturnih veza ruskog i srpskog naroda, a pokrovitelj manifestacije je ruska kompanija Gasprom njeft.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...