Bista i Dani Josifa Marinkovića u Novom Bečeju

BM

U Novom Bečeju otkrivena bista kompozitoru Josifu Marinkoviću uz podršku NIS-a. U Domu kulture Novi Bečej biće održani Dani Josifa Marinkovića, gde će kroz izložbu i monografiju biti predstavljena velika zbirka dela čuvenog kompozitora.

Jednom od najpoznatijih srpskih kompozitora, Josifu Marinkoviću svečano je u okviru programa Zajednici zajedno Naftne industrije Srbije otkrivena bista u Novom Bečeju.

Cilj projekta je očuvanje kulturnog i muzičkog nasleđa Novog Bečeja, kao i promocija lika i dela ovog muzičkog stvaraoca, koji se smatra utemeljivačem vokalnih žanrova i rodonačelnikom solo pesme u našoj zemlji.

Kompanija NIS je podržala i uređenje prostora ispred Doma kulture u Novom Bečeju, gde će svi posetioci imati priliku da se kroz multimedijalni pristup, uz dostupnost bežičnog interneta i „informativnog kioska“, upoznaju sa osnovnim pojmovima o životu i delu poznatog kompozitora.

Josif-Marinkovic

Kao kompanija koja podržava projekte koji imaju za cilj promociju i očuvanju kulture, nauke i istinskih vrednosti, NIS je prepoznao značaj ovog projekta i podržao ga u okviru programa društvene odgovornosti Zajednici zajedno.

U okviru promocije lika i dela ovog čuvenog srpskog kompozitora u Domu kulture Novi Bečej biće održani Dani Josifa Marinkovića, gde će kroz izložbu i monografiju biti predstavljena velika zbirka dela čuvenog kompozitora.

Josif-Marinkovic

Program „Zajednici zajedno” NIS sprovodi već devet godina sa osnovnim ciljem da se unapredi kvalitet života i realizuju projekti koji unapređuju rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija i ustanova u lokalnim zajednicama u kojima NIS posluje. Ovaj program realizuje se u saradnji sa 11 lokalnih samouprava: Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Žitište, Kanjiža i Srbobran. U okviru ovog programa kompanija je do sada uložila oko 800 miliona dinara i realizovala 858 projekta, koji su doprineli kvalitetnijem životu zajednica u kojima su sprovedeni.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...