Radost Evrope u znaku Tesle

BM

Međunarodni dečiji festival „Radost Evrope“ ove godine se održava pod sloganom "Tesla - čista energija", čime su se i dece Evrope pridružila obeležavanju jubileja 160 godina od rođenja Nikole Tesle. (foto Beta)

Karnevalskim defileom od Trga republike do parka Kalemegdan juče je svečano otvoren 47. Međunarodni dečiji festival „Radost Evrope“.

Na ovogodišnjoj manifestaciji učestvuju deca iz 19 zemalja, koja će tokom četiri dana uživati u brojnim predstavama, koncertima i sportsko-rekreativnim aktivnostima.

Međunarodni dečiji festival ove godine se održava pod sloganom "Tesla - čista energija", čime su se i dece Evrope pridružila obeležavanju jubileja 160 godina od rođenja Nikole Tesle. Ideja je da se kod najmlađih, kroz različite programe i aktivnosti u okviru manifestacije, populariše delo čuvenog naučnika i izuzetan doprinos koji je dao svetu nauke.

radost-Evrope

„Radost Evrope“ je najveća i najstarija međunarodna manifestacija dečijeg stvaralaštva, a nastala je povodom Svetskog dana deteta. Osnivač i pokrovitelj manifestacije je Gradska uprava grada Beograda a izvršni producent Dečiji kulturni centar Beograd.

Kompanija NIS je, tradicionalno, već osam godina prijatelj ove manifestacije. U okviru svog korporativnog slogana „Budućnost na delu“, NIS na ovaj način promoviše razvoj kulturnih vrednosti i afirmiše mlade.

Manifestacija traje do 5. oktobra, kada će svečanim  koncertom u Sava Centru deca iz 19 zemalja sveta predstaviti svoja kulturna nasleđa kroz bogati scenski nastup.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...