Nišvil – džez na balkanski način

BM

Nišvil džez festival, koga je renomirani engleski časopis The Guardian svrstao u 10 najboljih festivala u Evropi i ove godine se tradiocionalno realizuje uz podršku kompanije NIS -, od 11. do 14. avgusta na otvorenom platou niške tvrđave. (foto: detalj sa prošlogodišnjeg festivala / nisville.com)

Najposećenija džez manifestacija u Jugoistočnoj Evropi, Nišvil džez festival, koji se i ove godine tradiocionalno realizuje uz podršku kompanije NIS, održaće se od 11. do 14. avgusta na otvorenom platou niške tvrđave.

NIS kao zlatni sponzor Nišvil-a osmu godinu zaredom podržava ovu međunarodnu muzičku manifestaciju, koja na jedinstven način promoviše spoj balkanske muzike i svih vrsta džeza, navedeno je u saopštenju NIS-a.

Internacionalni džez festival Nišvil, koga je renomirani engleski časopis The Guardian svrstao u 10 najboljih festivala u Evropi, više od dve decenije okuplja eminentne džez umetnike iz zemlje i sveta. Tokom četiri dana trajanja manifestacije festival svake godine poseti više od sto hiljada zaljubljenika u ovu vrstu muzike.

Potencijal Nišvila, kao jedne od najznačajnijih muzičkih manifestacija u Srbiji, prepoznat je od strane NIS-a, koji u skladu sa svojim korporativnim sloganom, Budućnost na delu podržava aktivnosti usmerene na promociju pravih kulturnih vrednosti i samim tim doprinosi razvoju zajednice u kojoj posluje.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...