Boljšoj festival zove talente

BM

Raspisan je konkurs za učešće mladih izvođača na festivalu klasične muzike Boljšoj, koji i ove godine, uz partnerstvo sa Gaspromnjeftom u Drvengradu organizuje režisera Emira Kusturice.

Raspisan je konkurs za učešće mladih talenata iz Srbije i Republike Srpske na festivalu klasične muzike Boljšoj, koji će se održati od 15. do 17. jula.

Festival se tradicionalno od 2013. godine održava u etno-selu Drvengrad na Mokroj gori u Srbiji. Organizator je režiser Emir Kusturica a od starta mu je generalni partner i sponsor ruski Gaspromnjeft.

Prijave za učešće na konkursu mogu podneti svi učenici muzičkih škola i studenti muzičkih akademija Srbije i Republike Srpske, koji će se takmičiti u dve starosne grupe: od 13 do 17, i od 18 do 25 godina.

Tokom tri dana 100 muzičara iz Srbije, Republike Srpske i Rusije takmičiće se u izvođenju klasičnih dela ruskih i srpskih kompozitora.

Muzički program festivala obuhvata takmičarske i revijalne nastupe učesnika, kao i koncerte svetskih zvezda klasične muzike. Ove godine na festivalu će biti organizovani majstorski kursevi pod rukovodstvom violiniste Nemanje Radulovića, tenora Zorana Todorovića i violončeliste Nareka Ahnazarajana.

Detaljnije informacije o pravilima učešća na konkursu mogu se naći na zvaničnoj stranici festivala na Facebook https://www.facebook.com/boljsojfestival/.

Osnovna ideja festivala je podrška mladim talentima iz muzičkih škola i akademija Srbije i Republike Srpske, kao i iz različitih regiona Rusije. Svake godine festival Boljšoj okuplja oko pet hiljada gledalaca. Među umetnicima koji su nastupili na festivalu u Drvengradu su čuveni ruski i srpski muzičari: Denis Macujev, Jurij Rozum, Nemanja Radulović i Aljona Bajeva.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...