Bruka za Poljsku: obezbeđnjem Obame rukovodili pijani oficiri!

M.L.

Pokrenut discipinski postupak posle koga će oni verovatno biti otpušteni iz policije
(foto, Barak Obama, predsednik SAD na poljskom aerodromu sa Bronislavom Komorovskim, predsednikom Poljske i poljskim i američkim pilotima vojnih aviona F-16)

Tri visoka oficira poljske policije, koji su bili odgovorni za bezbednost američkog predsednika Baraka Obame tokom njegovog jučerašnjeg i prekjučerašnje boravka u Varšavi, zatečeni su tokom  službe u policijskoj komandi kako piju alkohol.

obama varsava auto

Automobil predsednika Obame na varšavskim ulicama

Kod jednog od njih izmereno je 1,7 promila alkohola u krvi (količina koja odgovara srednje teškom pijanstvu), kod drugog 0,2 promila (lakša opijenost) a treći, koji je pokazivao najviše znakova pijanstva, odbio je da se podvrgne testiranju količine alkohola u krvi.

Pijani oficiri, koji su komandovali stotinama policajaca na ulicma glavng grada Poljske, “uhvaćeni” su na delu, tojest kako piju alkohol na poslu, još u utorak, i odmah su suspendovani sa svojih dužnosti.

“Protiv njih je pokrenut discipinski postupak i preti im otpuštanje iz policije”, piše danas ist Žečpospolita (Rzeczpospolita).

obama teretana poljska

Obama u teretani u Varšavi: sada se vodi istraga o tome kako je nastala ova fotografija pored tolikog obezbeđenja

Osim Obame, na proslavi četvrt veka slobode i demokatije u Poljskoj učestovalo je još četrdesetak predsednika  i drugih zastupnika zemalja širom sveta. Za njihovu bezednost staralo se oko 5.000  policajaca i drugih pripadinika snaga bezbednosti.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...