Pola srpske vlade se vozi “škodama” a druga polovina?

ML

Tako je češki predsednik Zeman juče “preslišavao” predstavnike Škode u Srbiji i delio im zadatke
Beograd, 01.04.2014 - predsednik Češke Miloš Zeman sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem na svečanom dočeku ispred Palate Srbija u Beogradu

Polovina srpske vlade se sada vozi u u češkim “škodama”, konstatovao je juče, kako izveštava češka agencija ČTK, tokom posete Srbiji, češki predsednik Miloš Zeman. Nije propustio, ipak, da  upita predstavnike Škode u Srbiji šta je s onom drugom polovinom i da im “naloži” da se “zadatak” ima ispuniti u celosti.

Na sličan način je prošle jeseni Zeman pohvalio predstavnike Škode tokom posete Ukrajini u kojoj, slično kao i u Srbiji, polovinu voznog parka kancelarije predsednika republike čine češke “škode”.

Skoda-Superb-Zeman-prag

Češki predsednik prima ključeva od škode superb u Pragu od predstavnika fabrike Škoda

“Vaš zadatak jeste da se svaki član vlade Srbije vozi u “škodi”, šalio se Zeman, poznat po sklonosti za šalu i duhovitosti. Pre toga on se tokom posete Srbiji, ali sasvim ozbiljno, izjasnio da glavni cilj investicija čeških preduzimača u Srbiji, treba da budu investicije koje bi povele ka likvidaciji visoke nezaposlenosti u ovoj, kako Srbiju označava ČTK, “ključnoj zemlji na Balkanu”.    

Tamo gde nema “škoda” u voznom parku najvažnijih državniih institucija, Zeman, inače ekonomista-prognostičar po vokaciji i ranije veoma uspešni premijer (1998-2002) koji je uveo zemlju u EU i reformama startovao najbrži ekonomski razvoj u istoriji zemlje, lobira kod svojih stranih sagovornika da  kupe “škode”. To je činio, na primer, nedavno prilikom češko-jermenskog preduzetničkog foruma u Pragu.

Sam Zeman, inače, kao što i priliči, vozi se “škodom”, naravno najbolje opremljenim i najvećim  modelom “Superb” - verzija Laurin&Klement, crne boje, s benzinskim šestocilindričnim motorom od 3.600 kubika, snage 191 KW, sa specijalnim bezbednosnim dodacima. S maksimalnom brzinom od 250 km/h to je najbrži model koji proizvodi “Škoda”. Na raspolganju Zeman ima tri “superba”...


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...