I LUKAŠENKO RASPISAO MOBILIZACIJU - NA POLJIMA LEŽE NEOBRANI KROMPIRI, REPA...

ML

Mobilisani će izaći na polja da beru krompir, repu, kukuruz, pšenicu i druge žitarice...
(ilustracija, Aleksandar Lukašenko, predsednik Belorusije)

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko naložio je mobilizaciju studenata, radnika, državnih činovnika, djaka... Oni će, kako piše server gazeta.ru, izaći na polja da beru krompir, repu, kukuruz, pšenicu i druge žitarice...

Lukašenko je u današnjem obraćanju narodu istakao da postoje veoma povoljni uslovi za izvoz hrane.

"Za zemljoradnju i agrarna preduzeća otvorilo se ogromno tržište. Možemo prodati sve u Rusiji, Kini..." Napomenuo je da su, osim otvorenog tržišta, veoma povoljne cene.  

On je upozorio posebno da treba što pre okončati berbu krompira, šećernu repe, kukuruza i lana.

"Zaboravite na to da je rat, ponegde se ne pridržavaju sankcija. Morate na vreme obrati polja i pripremiti ih za prolećnu setvu", dodao je on.

Lukašenko je skrenuo pažnju da se u berbu moraju uključiti studenti, iako je u nekim obrazovnim institucijama u zemlji, zabranjeno da se oni uključuju u ovakve akcije.

"Hoćemo da na ovaj način i da vaspitavamo naše đake i sve mlade koji su na školovanju. Kako će ih vaspitavati - možda lenčarenjem? Na taj način nikoga nećete vaspitati".

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...